De sport lockpicking, sloten kraken als sport?


Posted On aug 12 2016 by

Het beveiligen van objecten is een concept dat al erg lang bestaat. Je ziet het zelfs terug in het dierenrijk. Een bekend voorbeeld hiervan is een eekhoorn die zijn voedsel verstopt voor later gebruik. In de lente verzameld hij zo veel mogelijk voedsel en verstopt hij deze. Wanneer het kouder wordt en er minder overvloed van voedsel te vinden is. Dan zoekt hij het voedsel op dat hij eerder zelf heeft verstopt. 

Beveiligingsystemen voor het beschermen van objecten

Bij mensen is dit zeer vergelijkbaar alleen hebben wij meer geavanceerde technieken ontwikkeld om dit te bewerkstelligen. Bij mensen begon het eerst op dezelfde manier als bij dieren. We verstopten objecten zodat deze niet gevonden konden worden door andere mensen. Sloten zijn echt overal te vinden en we vertrouwen veel toe aan de goede werking van sloten. Daarom is het belangrijk dat deze systemen betrouwbaar zijn. Sloten worden daarom constant getest om te kijken of ze wel de juiste kwaliteit waarborgen.

 

De sport lockpicking, sloten kraken als sport?

Er is daarom sinds tientallen jaren een nieuwe sport actief die zich hier mee bezighoudt. Deze sport heet “lockpicking” en het is een sport waarbij de beoefenaars het als een uitdaging zien om actuele beveiligingsystemen te kunnen “verslaan”. Hieronder verstaan ze het schadeloos kunnen openen van sloten. Vaak komt hierbij een lockpick set aan te pas. Deze zijn ook in Nederland aan te schaffen bij webshops zoals de bekendste in Nederland: Lockpicks.nl

https://lockpicks.nl/product/goso-16-stuks-lockpick-set/

Last Updated on: oktober 7th, 2018 at 11:27 am, by


Written by