Gegrond
Image default
Bedrijven

Gaat de QR code de barcode vervangen

De barcode printen en de QR code. Veel mensen weten eigenlijk niet wat ze elkaar gemeen hebben, maar ze hebben een hoop aantal dingen gemeen. De barcode is voor iedereen eigenlijk wel bekend, want een barcode is vrijwel overal op terug te vinden. Zo moet je denken aan de barcode die eigenlijk op elk product is terug te vinden. De bar code zal daarom voorlopig niet verdwijnen. De bar code had wellicht plaats moeten maken voor de QR code, maar dit is niet gebeurd.

De reden hiervoor is dat de QR code veel meer informatie kan bevatten. Het verschil me de bar code is dat je op een QR code ook nog andere informatie kwijt kunt dan alleen product informatie. Hierbij moet je denken aan informatie als bijvoorbeeld visite kaartjes, maar ook andere dingen als een internet verbinding kan ermee opgeslagen worden. Hierbij moet je denken aan een WiFi connectie. Je hoeft dan alleen de QR code te scannen met je telefoon en je kunt dan direct je WiFi gebruiken of degene van wie de QR code is. Met een goede QR code printer weet je zeker dat de QR code de juiste informatie bevat. Het kan namelijk nog wel eens verschillen wat voor een informatie de code bevat, want er zit een speciale fout afwijking in. Dit houdt in dat op het moment dat de QR code verkeerd is gegenereerd hij niet gelijk de verkeerde informatie aan geeft.

Wellicht zal er op een dag een omslag zijn met de QR code en de bar code. Dit zal echter nog niet het geval zijn, want met de apparatuur voor de bar code is al geïmplementeerd in elke winkel. Op het moment dat de QR code dit zou overnemen zou er dus ook nieuwe apparatuur geïnstalleerd moeten worden en dat gaat wat kosten.

http://www.kba-metronic.com