Gegrond
Image default
Bedrijven

Feiten over botox

Botox. Er hangt nog steeds een negatieve lading over het woord heen. Vaak denkt men bij botox direct aan een extreem opgezwollen gezicht, aan een rijke, ijdele oude dame of worden botox en nep zijn vaak in één adem genoemd. Toch is dit volkomen onterecht: tegenwoordig wordt botox door veel meer mensen gebruikt dan alleen de ijdele oude dames, en bovendien zijn er enorm veel fabels in omloop die ook een grote invloed hebben op het negatieve imago dat het heeft. Maar wat zijn dan wel feiten?

Het eerste feitje staat hierboven eigenlijk al genoemd, namelijk dat botox zou zorgen voor een uitstraling waar emotie geen deel meer van uitmaakt: het is helaas zo dat botox een emotieloze uitstraling kan veroorzaken als het niet goed wordt aangebracht. Zo komt het helaas voor dat er teveel botox wordt gespoten waardoor de spieren zodanig verslappen dat er geen emotie meer te zien is. Als dit dan ook nog eens op veel verschillende plaatsen wordt gedaan kan dit ervoor zorgen dat er weinig emotie meer te zien is op het gezicht.

Een tweede feit is dat men verslaafd kan raken aan botox. Alles wat fijn is en gelukkig maakt kan verslavend zijn. Als botox je er goed uit doet zien, wil je dit in de toekomst zo houden en dus wordt het vaker gebruikt. Zo begint het soms met een simpele behandeling waarbij botox en hoofdpijn worden gecombineerd (hoofdpijnbehandeling) en volgt er later een botox lippen behandeling.

Het laatste feit van deze top drie is dat botox niet permanent is, al geloven veel mensen dit wel. Een botox behandeling werkt meestal gedurende drie tot vier maanden, waarna het uitgewerkt is. Het is dus niet zo dat een botoxbehandeling voor een permanent resultaat zorgt!

http://faceland.nl/