Gegrond
Image default
Bedrijven

De beste materialen voor je koe

Als je koeien wil gaan houden dan komt er toch nog heel wat bij kijken. Je kunt niet zomaar wat koeien in slaan en aan de slag gaan. Je zult toch nog flink wat materialen nodig hebben om te kunnen beginnen met koeien. Daarnaast nemen koeien flink wat tijd en ruimte in beslag en zul je de koe goed moeten verzorgen.

Een van de materialen die je kunt aanschaffen voor het verzorgen van je koe is de pack mat. Dit is een speciale mat van Cowhouse International. Deze mat biedt de oplossing voor veehouders die graag het comfort van een zand en/of diepstrooiselbox willen, maar eigenlijk tegenop zitten als er gekeken wordt naar de nadelen ervan. De Pack mat heeft een speciale stabiele onder matras die is voorzien van een topcover. De matras kan verdiept geplaats worden en vervolgens worden voorzien met een strooisel van zand of stro. De pack mat zorgt ervoor dat voorkomen wordt dat koeien kuilen graven waardoor er zand of strooisel op de mest terecht komen. De ligplaatsen blijven daarnaast schoner dan wanneer je niet gebruik maakt van de pack mat. De belangrijkste reden dat dit zo blijft kom doordat het volledige lig oppervlak van de box gebruikt kan worden. Het lig niveau daalt namelijk niet.

Het is daarom ook geen slecht idee om agrarisch advies in te winnen bij een bedrijf dat verstand heeft op het gebied. Zo weet je precies wat je nog kan veranderen aan je koeien stal en wat er dus op dat gebied nog verbeterd kan worden. Met verbeteringen kun je ook nog eens geld besparen en kun je ervoor zorgen dat je koeien genieten van maximale comfort. Daarnaast kun je er ook voor zorgen dat je geld bespaart op bijvoorbeeld elektriciteit en andere aspecten die zich bevinden in de stal.

 

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl