Gegrond
Image default
Bedrijven

zonnepanelen kopen

Wil je duurzamer gaan leven begin dan met zonnepanelen kopen. Zonnepanelen zijn al lang niet meer zo duur als in het begin. Ze zijn misschien wel even duur maar door de jaren heen is de technologie van de zonnepanelen vooruit gegaan. Deze vooruitgang in de technologie van zonnepanelen resulteert in een beter rendement. Een beter rendement betekent dan dus ook weer dat je meer zon kan halen in dezelfde hoeveelheid zon. Door dat je nu meer energie uit de zon kan halen zijn jouw zonnepanelen sneller terugbetaalt. Maar hoelang duurt het dan eer je zonnepanelen terugbetaalt zijn als je vandaag begint met zonnepanelen op je dak te zetten of in je tuin? Meestal kan je er van uit gaan dat je er ongeveer 6 jaar over doet om jouw investering in zonnepanelen terugbetaalt te hebben.

6 jaar is een mooie tijd om jouw investering terug te verdienen, zeker als het een nieuw huis is. Je zal vermoedelijk toch wel langer dan 6 jaar in jouw huis gaan wonen. Je moet dus denken dat eenmaal die 6 jaar voorbij zijn jouw stroom zo goed als gratis zal gaan zijn. Met gratis stroom heb je een groot voordeel want er zijn andere mensen waarvan een groot deel van hun maandsalaris puur gaat naar de betaling van hun stroomrekening.

Wanneer je ervoor kiest om zonnepanelen op je dak te zetten kan je ook nog kiezen tussen welk soort zonnepanelen je graag zou willen hebben. Zo kan je kiezen tussen polykristallijne zonnepanelen of monokristallijne zonnepanelen. Naast dat ze allebei anders uitzien verschillen deze zonnepanelen ook in kostprijs en rendement. Denk dus vooraf goed na waar je naar op zoek bent. Je kan er trouwens ook voor kiezen om naast zonnepanelen bij je nieuwbouw te installeren ook een warmtepomp te installeren. Een warmtepomp zal ervoor zorgen dat je nog duurzamer gaat leven en heeft ook een positieve invloed op je energiefactuur.

https://www.wijsmanduurzaam.nl/