Gegrond
Image default
Woningen

5 belangrijke voordelen om een vastgoedmakelaar in te schakelen

Sta je op het punt om je woning te verkopen? Dan stel je je wellicht terecht de vraag of je een vastgoedmakelaar onder de arm neemt of niet? Een makelaar kost uiteraard ook geld en sommige mensen beslissen om het touw in eigen handen te nemen. Maar is dit de juiste beslissing als je voor zo’n dilemma staat. Van der Eijken Makelaardij legt uit welke grote voordelen een makelaar biedt wanneer je een woning wil gaan verkopen.

1. De woningwaarde met de juiste berekening

Het bepalen van de juiste prijs als je een woning wil gaan verkopen is uiteraard heel belangrijk. Vastgoedmakelaars zoals Van der Eijken kennen de woonmarkt als geen ander en kunnen je vastgoedpand naar de exacte waarde inschatten, afhankelijk van verschillende parameters. Een marktconforme verkoopprijs staat altijd centraal. De prijszetting van een woonst leidt automatisch tot een win-win situatie, zowel voor de koper als voor de verkoper.

2. Optimaal benutten van mediakanalen

Een vastgoedmakelaar weet perfect hoe je optimaal mediakanalen kan inzetten om je woning te verkopen. Dit kan door regionale media in te schakelen met flyers en dergelijke, maar ook door online media platforms te benaderen. Sociale media bijvoorbeeld is momenteel een belangrijke verkooptool. Heikel punt in deze verkoopstrategie zijn vooral de foto’s die het pand heel duidelijk in beeld brengen. Bovendien mag je de juiste omschrijving niet uit het oog verliezen.

3. Een makelaar beschikt over een uitgebreid klantenbestand

Een vastgoedmakelaar heeft het grote bijkomende voordeel dat ze beschikken over een groot en vrij uitgebreid klantennetwerk. Door een doelgerichte mail campagne op touw te zetten, worden potentiële klanten geïnformeerd over een vastgoedpand dat te koop staat. De actieve benadering is een niet te onderschatten troef.

4. Geen last van de papieren rompslomp

Als je een eigendom wil gaan verkopen, komt er sowieso een hele administratieve rompslomp bij kijken. Denk maar aan de verschillende attesten die moeten worden voorgelegd. De vastgoedmakelaar neemt het administratieve gedeelte uit handen zodat je nooit voor verrassingen komt te staan door eventuele achterpoortjes. Ook op vlak van de prijsafspraken hoef je je geen zorgen te maken.

5. De mogelijke kopers op de voet volgen

Snel schakelen is de dag van vandaag heel belangrijk wanneer je in contact bent gekomen met de juiste geïnteresseerde koper. De opvolging na elk bezoek is een belangrijke factor die op de voet moet worden opgevolgd. Een vastgoedmakelaar heeft daar voldoende ervaring mee.