Gegrond
Image default
Woningen

Een online moodboard maken doe je zo!

Het inrichting van een woning, tuin of ruimte kan soms een lastige opdracht zijn. Je kunt er natuurlijk altijd iemand voor inhuren wanneer je dit echt heel lastig vindt. Daarnaast kun je op eigen onderzoek uit gaan. Wat zijn nu de trends of welke stijlen zijn er allemaal? Je kunt het in ieder geval allemaal op internet vinden. Om goed inzicht te krijgen in wat jij mooi vindt, kun je een moodboard maken. Dit is heel makkelijk online te doen. Je hebt er verschillende mogelijkheden voor. Hoe je dit precies doet en waarmee lees je hieronder verder!

Online inspiratie opdoen

Voordat je gaat beginnen aan het herinrichten of inrichten van je woning of ruimte, is het verstandig om duidelijk te hebben welke kleuren, stijl en inrichting je mooi vindt. Er is geen betere manier om dit te doen door gebruik te maken van een moodboard. Veel interieurarchitecten doen dit ook voordat ze ergens aan beginnen. Een moodboard is een verzameling van plaatjes, stofjes en elementen die leiden tot een beeld van stijl en inrichting. Hiermee maak je voor jezelf duidelijk wat je gaat doen. Zo kun je makkelijke keuzes maken voor bijvoorbeeld het kopen van meubels of behang of verf. 

Hoe maak je een online moodboard?

Online betekent natuurlijk op het internet. De meest gebruikte online moodboard is momenteel Pinterest. Je kunt hier op zoek gaan naar verschillende stijlen, plaatjes, kleuren en huis inrichtingen. Wanneer je een eigen account aanmaakt, kun je kiezen om een eigen moodboard samen te stellen. Wanneer je een plaatje gevonden hebt dat jou aanspreekt, kun je het plaatje toevoegen aan je moodboard. Je kunt ook mooie frases of worden toevoegen om de stijl duidelijk uit te laten spreken. 

Het maken van een moodboard is ontzettend makkelijk, daarnaast kun je ook een papieren moodboard maken. Dan ga je met echte plaatjes, stofjes en elementen aan de slag.