Gegrond
Image default
Woningen

Zelf een woning ontruimen of de woning laten ontruimen?

Na een overlijden, bij een verhuizing of na een echtscheiding moet er soms een woning ontruimd worden. Dit kun je zelf doen, maar je kunt er ook voor kiezen om de woning te laten ontruimen door een professionele partij. Wij zetten de voordelen van beide opties op een rijtje.

De voordelen van zelf een woning ontruimen

De voordelen van zelf een woning ontruimen is dat je de volledige controle behoudt. Je weet precies welke spullen er in de woning zijn en wat er met de spullen gebeurd. Je kunt direct spullen weggooien of apart zetten. Zelf een woning ontruimen is wellicht een tijdrovend klusje, maar je bespaart wel geld. Je hoeft immers niemand in te huren. Wel kan het handig zijn om hulp te vragen aan iemand in je omgeving. In je eentje een volledige woning ontruimen is namelijk een behoorlijk grote klus. Bereid je dan ook goed voor door direct alle spullen te sorteren en voldoende dozen en andere opbergmogelijkheden klaar te zetten.

De voordelen van een woning laten ontruimen

Een woningontruiming in Eindhoven door een professionele partij zoals Actie Verhuizingen in Eindhoven laten uitvoeren kent diverse voordelen. Zo bespaar je veel tijd en moeite. Je hoeft niet zelf aan de slag en hoeft ook geen vrienden of familieleden in te schakelen voor hulp. De meubels en andere spullen die je wilt behouden worden apart gezet én de woning wordt vaak direct schoongemaakt. Je hebt bovendien geen emotionele betrokkenheid bij het ontruimen van de woning. Dit kan – zeker na een echtscheiding of overlijden – een doorslaggevende factor zijn om voor een woningontruiming door een professionele partij te kiezen.

Wat kost een woning ontruimen?

Een woning ontruimen kost gemiddeld tussen de €800,- en de €2500,-. De prijs is afhankelijk van de grootte van de woning en het aantal spullen dat er in staan. Weeg de kosten af met de voor- en nadelen van zelf een woning ontruimen. Zo moet je wellicht zelf vrije dagen opnemen om een woning te ontruimen. Ook kan het lastig zijn om iemand te vinden die je meerdere dagen komt helpen. Door voor een professionele partij te kiezen weet je zeker dat de woningontruiming snel en goed geregeld wordt. Dit is wel zo fijn als je vast zit aan een deadline of zo snel mogelijk een hoofdstuk wilt afsluiten.