Gegrond
Image default
Tuin en buitenleven

Tips voor tuinonderhoud in de herfst om uw tuin mooi te houden

Het herfstige weer zorgt voor prachtige gekleurde bomen, maar brengt ook volop regen met zich mee. Hoe voorkomt u dat uw tuin blank komt te staan met alle gevolgen van dien? Ontdek het in dit blog. Natuurlijk helpt het om goed te begrijpen waar en wanneer er welke planten water nodig hebben. Verder is het belangrijk om tijdig de bladeren op te ruimen, om ervoor te zorgen dat de de grond kan nog steeds ademen. Zelf geen tijd of zin om dit allemaal te doen? Laat een professionele hovenier van LEF hoveniers dit voor u doen!

Drainagesystemen

Bovendien is het graven van een goed drainagesysteem de beste manier om uw tuin te beschermen tegen overstromingen en waterschade. Zorg ervoor dat u greppels en grondkanalen graaft die ver genoeg uit elkaar liggen om het water te laten stromen. Door op de bodem van elke geul grind of zand aan te brengen, houdt u het vuil uit uw bedden en verbetert u de afwatering van stilstaand water.

Water geven

Het is ook belangrijk om uw planten tijdens dit seizoen niet te veel water te geven. Te veel water ontneemt de wortels zuurstof, wat leidt tot wortelrot en schaarse groei, wat in de winter alleen maar erger wordt. Om dit probleem te voorkomen, moet u de vochtigheid van de grond controleren voordat u water geeft. Als de grond vochtig aanvoelt, moet u wachten tot hij opdroogt voordat u meer water geeft.

 

Een andere manier om uw tuin mooi te houden tijdens de herfst is mulchen. Een laag organisch materiaal, zoals schors snippers, stro of veenmos, helpt het vocht in de grond vast te houden en voorkomt dat er onkruid groeit. Het voegt ook een aantrekkelijke afwerking toe aan uw landschap.

Tot slot moet u dode takken snoeien en overgroeide planten bij snoeien om ze het hele seizoen gezond te houden. Zo ziet uw tuin er netjes er verzorgd uit.

 

Met deze stappen houdt u een mooie tuin, ondanks alle regenachtige dagen deze herfst! Volg deze tips en geniet van een prachtige tuin die toch veilig is voor overstromingen!