Gegrond
Image default
Tuin en buitenleven

Hovenier vacature

Ben jij op zoek naar een hovenier vacature? In dat geval kun je onze website eens bekijken, want wij hebben verschillende aantrekkelijke vacatures. Het is leuk om als hovenier aan de slag te gaan. In de eerste plaats is het namelijk zeer afwisselend werk. Je bent weliswaar met tuinen bezig, maar de klussen kunnen zeer divers zijn. Misschien moet je in de ochtend bijvoorbeeld een geheel nieuwe tuin aanleggen. In de middag moet je wellicht een tuin onderhouden bij een andere klant. Het is divers werk en tegelijkertijd uitdagend. Daarnaast ontmoet je ook allerlei verschillende mensen en dat is ook een waardevolle aanvulling. Wil je solliciteren op een hovenier vacature? Dan moet je het natuurlijk wel effectief solliciteren, zodat de kans dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek groter is. In dit artikel geven wij enkele tips met betrekking tot solliciteren op een hovenier vacature.

 

Maak een aantrekkelijke sollicitatiebrief

Om meer kans te maken op de felbegeerde baan als hovenier, is het aan te raden om een aantrekkelijke sollicitatiebrief te schrijven. Dit klinkt wellicht als een open deur, maar het zal je verassen hoeveel mensen een standaard sollicitatiebrief sturen. Om die reden is het voor jou mogelijk om je te onderscheiden van de rest. Schrijf daarom een aantrekkelijke, originele sollicitatiebrief. Vooral de eerste alinea moet scherp en prikkelend zijn. Zo prikkelend dat recruiters gelijk zin hebben om de brief verder te lezen. Heb je hier hulp bij nodig? Op internet vind jij verscheidene tips.

 

Lever er een goede cv bij

Uiteraard moet je niet vergeten om er een goede cv bij te leveren. Het opstellen van een cv is niet heel moeilijk, maar veel mensen maken wel onnodige fouten. Veel mensen denken namelijk dat ze alle werkervaring in het cv moeten zetten. Dit is echter een misvatting en totaal niet relevant voor de gemiddelde recruiter. Probeer het cv zo compact mogelijk te houden en benoem enkel de relevante werkervaring. Daarnaast is het ook aan te raden om er een goede foto bij te leveren. Dan ben je geen nummertje meer voor de recruiters, maar krijg je een echt gezicht.

 

Wees authentiek

Heb je de vorige tips in acht genomen? Dan is de kans groot dat je vroeg of laat wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Misschien heb je ooit geleerd dat je tijdens een gesprek de beste kant van jezelf naar voren moet brengen. Dit is uiteraard een feit, maar tegelijkertijd is het wel van belang om authentiek te blijven. Ga dus niet over bepaalde zaken liegen. Probeer authentiek te zijn, want anders prikken de recruiters daar zo doorheen.

 

Hopelijk kun je deze tips in de volgende sollicitatie verwerken, zodat je meer kans maakt op die felbegeerde baan als hovenier!