Gegrond
Image default
Bedrijven

De leukste ‘outdoor’ hobbies voor in het weekend

Om de drukte van de werkweek te vergeten, vinden veel mensen het leuk om een hobby op te zoeken in het weekend. Dit kan heel verschillend zijn: van breien of een leesclub naar hardlopen en meedoen aan een marathon. Doordat de opties zo verschillend zijn, weet je misschien niet waar je moet beginnen. Daarom is hier een lijstje met voordelen en nadelen van de genoemde hobbies om je keuze wat te verfijnen en je nieuwe hobby te zoeken! Deze hobbies focussen vooral op het leven buitenshuis, waarbij je vooral in een park of in de bossen veel baat hebt bij een goede fiets- of hardlooproute. Zo kan je makkelijk e bike testen op de Veluwe, of een rondje hardlopen door één van de vele oude Nederlandse steden om cultuur te snuiven (bijvoorbeeld in Leiden, Delft of Groningen).

Soorten fietsen voor elke hobby

Als je je niet heel erg bezighoudt met de fietswereld, is het misschien een wonder hoeveel soorten fietsen er bestaan voor elke type activiteit. Zo heb je mountainbikes voor ruige bosritten, wielrenfietsen voor lange en snelle tochten, en e bikes voor plezante bosuitjes zonder tegenwind. Een e bike met middenmotor is dan ook ontworpen om fietsen voor jou makkelijker te maken, bijvoorbeeld door de motor dus sterk genoeg te maken dat je geen last hebt van tegenwind. Ideaal natuurlijk, want je kan zo lang fietsen als je wil zonder moe te worden, en de richting waarop je gaat maakt niet uit, omdat je toch geen last hebt van tegenwind. Toch is fietsen niet voor iedereen geschikt, zo moet je maar van lange fietstochten en bossen houden. Als dit niet het geval is, is het misschien leuker om een fijne ligstoel voor in de tuin of op je balkon te zoeken waarop je een boek kan lezen of een andere hobby kan uitvoeren, waardoor je toch een frisse neus haalt!

E bike op maat en stijl

Er zijn veel mogelijkheden om een fiets te vinden die bij jou past. Zo kan je langs de fietsenmaker om advies te vragen over welke e bike het beste bij jou past, of je kan online zoeken naar de beste e bikes met gedetailleerde beschrijvingen (veel specialisten en fietszaken leveren namelijk aan huis, super handig!). Je kan makkelijk online reviews van mensen bekijken om te zien welke fietsspecialist bij jou past. Dit kan je doen met vergelijkingssites en onafhankelijke sites waar mensen hun mening over een bedrijf kunnen geven zonder dat de negatieve ervaringen worden weggehaald door het bedrijf. Zo’n soort website is ook Trustpilot.com. Hierop kan je bijvoorbeeld vinden dat Amslod.nl ervaringen erg goed uit de test komen, en dat ze mensen fijn hebben geholpen bij hun keuze uit e bikes.

Andere hobby’s voor buitenshuis

Hoewel fietsen leuk is, is het toch niet voor iedereen ideaal. Die wind en regen die je altijd wel van het Nederlandse weer kan verwachten komt vaak op ongelegen momenten, en zeker als je je hobby voor in het weekend bewaart, is het moeilijk in te schatten welke minuten het wel of niet regent. Er zijn genoeg opties voor leuke, nieuwe hobby’s, schroom niet om ze gewoon uit te proberen en te kijken welke het beste bij jou past. Je moet het echter voor jouw plezier doen!