Gegrond
Image default
Haartransplantatie

Vragen over haartransplantatie mannen

Een mannen haartransplantatie is een optie voor mannen die kaal zijn of haaruitval hebben. Er zijn twee hoofdtypen haartransplantaties: folliculaire unittransplantatie en hoofdhuidreductie. Folliculaire Unit Transplantatie (FUT) is een procedure waarbij individuele haren van de achterkant van het hoofd naar de voorkant worden verplaatst. Dit is een meer gebruikelijke techniek waarbij haar uit het ene gebied wordt verwijderd en vervolgens naar een ander gebied wordt getransplanteerd, waar het vanzelf zal groeien. Follicular Unit Transplantation (FUT) bestaat al tientallen jaren, maar het was pas in 1988 dat Dr. Orentreich Follicular Unit Extraction (FUE) introduceerde. Het verschil tussen deze twee procedures is dat bij FUT een strook hoofdhuidweefsel van de rug wordt verwijderd

Inleiding tot mannelijke haartransplantaties

Mannelijke kaalheid is een aandoening waar veel mannen last van hebben. Het veroorzaakt haaruitval bij mannen en kan worden veroorzaakt door genetica, stress of medische aandoeningen. In het verleden waren er weinig opties voor mannen die last hadden van mannelijke kaalheid. Maar nu met de introductie van haartransplantaties is het mogelijk om kale plekken te verwijderen en je look te veranderen. Haartransplantaties kunnen op een aantal manieren worden gedaan, maar de meest gebruikelijke manier is FUT (Follicular Unit Transplantation). Met deze techniek halen artsen dunne reepjes huid van de achterkant of zijkant van je hoofd en gebruiken het om kale plekken op je hoofd te verdoezelen.

Mannelijke kaalheid treft tot 50% van de mannen tegen de tijd dat ze 40 jaar oud zijn en voor sommigen kan het een ongelooflijk pijnlijke ervaring zijn. Hiervoor zijn drie belangrijke redenen:

  • Het kan leiden tot een laag zelfbeeld en zelfvertrouwen omdat mensen zich minder aantrekkelijk of mannelijk voelen;

  • Het kan leiden tot sociaal isolement, omdat mensen die een transplantatie hebben ondergaan, het vaak moeilijk vinden om in contact te komen met andere mensen die er geen hebben gehad;

  • Het kan leiden tot psychische problemen zoals depressie.

De voordelen van mannelijke haartransplantaties

Haartransplantaties zijn een chirurgische ingreep die bij mannen kan worden uitgevoerd om de kwaliteit van hun haar te verbeteren. De voordelen van haartransplantatie bij mannen zijn onder meer de mogelijkheid om een volle bos haar te laten groeien, meer zelfvertrouwen en een beter sociaal leven. Er zijn ook verschillende andere voordelen van mannelijke haartransplantaties, waaronder:

  • Een jeugdiger uiterlijk;

  • Verminderde stressniveaus;

  • Verhoogd vertrouwen;

  • Beter sociaal leven.

Hoe lang duurt het om de resultaten van een mannelijke haartransplantatie te krijgen?

Het kan tot zes maanden duren voordat de resultaten van een haartransplantatie zichtbaar zijn. Het nieuwe haar begint pas te groeien als het oude haar is verwijderd en de hoofdhuid is genezen. Hoe lang het duurt voordat de nieuwe groei zichtbaar is, hangt af van hoeveel haar is getransplanteerd, waar het is getransplanteerd en de leeftijd van de persoon. Chirurgie is een medische procedure die helpt om oud haar te vervangen door nieuw haar. De gemiddelde tijd die een man nodig heeft om haar te laten groeien na de operatie is ongeveer 12 maanden. Om een goed resultaat te krijgen, is het belangrijk dat de persoon alle instructies van de chirurg opvolgt. Ze moeten er ook voor zorgen dat ze voor hun getransplanteerde haar zorgen en niets doen dat het kan beschadigen.

Wat zijn de risico’s en bijwerkingen van mannelijke haartransplantaties?

Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep waarbij het haar van het ene deel van het hoofd naar het andere wordt verplaatst. Het wordt meestal gedaan om kaalheid te corrigeren of om cosmetische redenen. Er zijn een paar risico’s en bijwerkingen verbonden aan deze procedure. De meest voorkomende is een “shock loss”, wat betekent dat het ontvangende gebied tijdelijk een deel van zijn haar zal verliezen na de transplantatieprocedure. Dit kan te wijten zijn aan trauma, stress of andere factoren. Andere mogelijke risico’s zijn infectie en littekens.