Gegrond
Image default
Woning en Tuin

Gietvloer garage aanleggen deze zomer?

Terwijl de zomer nadert, maken huiseigenaren zich klaar om te beginnen met de bouw van hun nieuwe garage. De eerste stap is om ervoor te zorgen dat je een plan hebt. De eerste stap is het ontwerpen van de plattegrond van uw nieuwe garage. Hierin dienen alle benodigde afmetingen en specificaties te zijn opgenomen zoals hoogte, breedte, lengte en plafondhoogte. Het moet ook alle nutsvoorzieningen bevatten die mogelijk door of in de buurt van het gebied lopen waar u uw garage wilt laten bouwen. Vervolgens moet u berekenen hoeveel beton er nodig is voor uw project door rekening te houden met de grootte van uw fundering en eventuele andere toevoegingen zoals hellingen of opritten. Je hebt ook een grindbodem nodig voor de afwatering en een verdichte grondlaag voor ondersteuning voordat je er beton bovenop giet.

Plannen om uw garagevloer te renoveren?

Uw gietvloer garage aanpakken of renoveren? Wil je een coating van enkele centimeters, dan moet je een complete gietvloer plaatsen. Maar als het maar een paar millimeter dik hoeft te zijn, kan een ultradunne garagevloercoating werken zolang het oppervlak vlak en stabiel is. Veel nieuw gebouwde garages of huizen hebben al een eigen dekvloer geïnstalleerd. Deze ondergronden kunt u eenvoudig aflakken met een garagevloercoating. Soms moet het oude beton op een vloer eerst worden geschuurd voordat een primer wordt aangebracht. Maar op nieuw beton is het makkelijker.

Gietvloer in de garage aanbrengen over betegelde ondergrond

Je merkt verschillen met bestaande garages. Soms komen we garages tegen met tegelvloeren of oud beton dat verontreinigd is. We raden af om een verfachtige afwerking op oude tegels aan te brengen. Vooral als je de integriteit van tegels aan beide kanten zou kunnen compromitteren. Niemand zal weten wat er onder de tegels zit nadat je ze hebt vastgelijmd. Leg eerst een vlakke laag voordat u gaat gronden en het oppervlak met verf bedekt.

Uw garage gietvloer aanbrengen over een sterk verontreinigde ondergrond

Als uw garagevloer een beetje vuil is, is het belangrijk om deze schoon te maken voordat u de laatste coating aanbrengt. Vlamstralen van het oppervlak is een van de beste methoden om ervoor te zorgen dat er geen verontreinigingen achterblijven. Vlamstralen is een krachtige chemische reinigingsmethode. Het kan worden toegepast op de vloeren van plakkerige keukens of opritten, maar wordt meestal gebruikt voor beton.

garage gietvloer aanbrengen bij een verzakte ondergrond

Het eerste dat u hoeft te doen, is de doorgezakte vloer repareren. Een vloeistofdichte vloer krijg je niet als je die plek niet eerst repareert. Dit kunt u doen door de bestaande vloer uit te graven en volledig te slopen of door de vloer te verhogen. Je weet misschien niet wat die verzakking in de eerste plaats veroorzaakte. Het loont de moeite om een vloercoating op de nieuwe vloer aan te brengen voordat u deze gaat gieten.

Epoxy gietvloer garage

Epoxy coatings zijn uitstekend geschikt voor het conserveren van garagevloeren van garages of parkeerplaatsen. Ze hebben unieke eigenschappen zoals een grote mechanische weerstand, waardoor ze niet beschadigen door voertuigen en mensen die de hele dag rondlopen. Garagevloeren moeten gemakkelijk schoon te maken zijn en bestand zijn tegen veelvoorkomende verontreinigingen zoals oliën, vetten en zuren. Coatings met epoxy erin kunnen dit soort bescherming bieden.