Gegrond
Image default
Bedrijven

Goed voorbereid voor jouw overname bedrijf

Ben je klaar voor een nieuwe stap in je leven en wil je graag jouw bedrijf laten overnemen? Begin dan op tijd met het overnameproces, want zoiets is niet in één week geregeld. Er komen allerlei verschillende zaken om de hoek kijken bij een overname bedrijf. Hierbij kun je denken aan zaken als bedrijfswaardering, diverse juridische aspecten, overnamefinanciering, et cetera. Om het proces zo fijn en soepel mogelijk te laten verlopen, kun je de hulp inschakelen van een adviesbureau. Elk bedrijf is natuurlijk anders, maar doordat dit adviesbureau ervaring heeft met allerlei soorten bedrijven, kunnen zij jou het beste ondersteunen.

Ontvang de juiste begeleiding

Het adviesbureau ondersteunt je in alle fasen van het overnameproces. Ze kijken niet alleen naar de winst die je mogelijk kunt maken, maar ze kijken echt naar wat jij als ondernemer wil bereiken met de overname. Wat hierin belangrijk is, is nagaan wat er nodig is om jou na overdracht financieel onbezorgd te kunnen laten leven. 

Wat kan ik zelf doen?

Als ondernemer zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen als voorbereiding voor het laten overnemen van jouw bedrijf. Bedenk van tevoren wat voor prijs je in gedachten hebt, wat jouw plan is na de overname, wat voor iemand of instelling je wil dat het bedrijf overneemt, et cetera. Door je op tijd van tevoren in te lezen, kom je met een voorbereid gevoel naar de adviesgesprekken en kunnen jullie snel te werk gaan. Houd altijd de aankopen in gedachten. Stel dat je zelf een bedrijf overneemt, wat verwacht je dan van de verkoper? Of van het bedrijf zelf? Wat moet er allemaal in orde zijn?