Gegrond
Image default
Hobby en vrije tijd

Drukknopen voor uw handwerk

Bent u regelmatig bezig met handwerk en gebruikt u hiervoor diverse fournituren? Dan heeft u vast ook weleens gebruik gemaakt van drukknopen. Zo niet, dan leest u in dit artikel meer over drukknopen. Er zijn namelijk diverse soorten en maten. Lees en leer!

 

Drukknopen

Mocht u nog niet eerder gewerkt hebben met drukknopen, dan bent u ze vast weleens tegengekomen op uw kleding. Ze worden gebruikt om op een eenvoudige wijze twee materialen aan elkaar te bevestigen, maar ook weer los te maken. Je klikt de materialen als het ware aan elkaar met behulp van de drukknopen.

 

Materialen

 

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en soorten materialen:

  • Vernikkeld 12.5 mm

  • Antraciet/zwart 12.5 mm

  • Vernikkeld 14 mm

  • Antraciet/zwart 14 mm

 

De drukkers zijn gemaakt van staal, messing of RVS. Bij de keuze van het materiaal moet je goed nadenken over de eisen die je stelt aan het materiaal. Mag het bijvoorbeeld niet gaan roesten? Dan kun je het best gaan voor de messing of RVS uitvoering. Wil je liever een iets voordeliger materiaal? Dan kun je kiezen voor staal. Dit materiaal gaat wel roesten dus dat is iets waar je rekening mee moet houden.

 

Bevestiging van de knopen

Je kunt de drukkers bevestigen met behulp van stempels. De drukkers worden dan in elkaar gedrukt voor stevige permanente bevestiging. Deze stempels zitten vaak in een handpers oftewel een spindelmachine. Omdat de drukkers uit 4 delen bestaan, bestaat de stempelset ook uit 4 delen. Zo kun je ze eenvoudiger bevestigen. Natuurlijk is er nog veel meer te vinden naast drukknopen, zo bestel je bij ritomshop ook zeilringen en holnieten.