Gegrond
Image default
Verbouwen

Een pand laten controleren met de bouwkundige keuring in Haarlem

Je gaat een pand of een mooie  woning kopen, en nu? Kies voor een bouwkundige keuring in Haarlem om het huis of het pand helemaal te laten doorzoeken op eventuele gebreken die hier verschuilt zitten. Je hebt liever dat je voordat je een pand gaat kopen en je geld gaat uitgeven dat je dit ook doet aan iets waar je niet later alsnog veel geld voor moet betalen en je niet voor verassingen komt te staan wanneer je de aankoop eenmaal hebt gedaan. Het is namelijk helemaal niet een uitgave die je dagelijks doet en het gaat meestal om erg hoge bedragen en je wil dan wel dat alles goed verloopt. Door de bouwkundige keuring in Haarlem te laten uitvoeren word je van te boren helemaal op de hoogte gesteld van de schades of gebreken die hier te vinden zijn. 

Alles op een rijtje

Wanneer de bouwkundige keuring in Haarlem plaats heeft gevonden zal er een map worden opgesteld waar je kunt terug lezen wat er allemaal is gevonden en wat de eventuele kosten kunnen zijn wanneer je dit moet gaan reparren. Ook wordt er aangegeven wat de ernst is van de schade die is gevonden. Een lekkage is bijvoorbeeld een stuk erger dan wanneer er een scheurtje in de muur zit, die de komende tien jaar nog niet voor problemen gaat zorgen. Door dit aan de hand van de bouwkundige keuring in Haarlem allemaal op een rijtje hebt, kun je bekijken of je het de investering waard vindt. 

Is het de investering waard?

De bouwkundige keuring in Haarlem is een goede stap om te zetten, zodat je altijd nog van de koop kunt afzien als je toch de investering te hoog vindt voor het pand. Het kan natuurlijk zijn dat er gebreken worden gevonden die je veel geld gaan kosten en het huis uiteindelijk met een paar duizend, of met een paar tienduizenden euro’s stijgt. Misschien valt dit niet binnen je budget of heb je simpelweg geen zin in de reparaties.