Gegrond
Image default
Verbouwen

Hoe bevestig je een staaldraadklem

Een staaldraad wordt voor veel diverse toepassingen gebruikt zowel zakelijk als particulier, de mogelijkheden zijn daarom ook eindeloos. Een andere benaming voor staaldraad kan ook ijzerdraad of een staalkabel zijn. Staaldraad kan aangeschaft worden in verschillende soorten en diameters. Zo kan het staaldraad bijvoorbeeld opgedeeld zijn uit rvs staaldraad of geplastificeerd draad met pvc. 

Ook is dit een product wat vaak wordt gebruikt in combinatie met staaldraadklemmen of tangen. 

Om staaldraad namelijk vast te kunnen zetten, dan is een staaldraadklem perfect daarvoor. Ook kun je met een staaldraadklem een koperdraad bevestigen aan betonwapening. Met een staaldraadklem kunnen eindverbindingen tot stand brengen. De draad wordt vervolgens bevestigd door een lus, die aan het eind van het draad wordt gemaakt. 

 De klemmen worden veel in de bouw gebruikt maar ze kunnen ook gewoon bij jouw thuis gebruikt worden. Om een goede en sterke verbinding tot stand te brengen is het heel erg belangrijk dat de moeren gelijkmatig en strak aangedraaid worden.

Wanneer je een staaldraadklem gaat kopen is het erg belangrijk om te letten op de juiste dikte van het staaldraad. Er zijn namelijk verschillende varianten  staaldraadklemmen. dit kan variëren van 10 mm tot ongeveer 34mm.

Zo zijn er heel veel verschillende varianten mogelijk. Neem gerust contact op als er vragen zijn over welke staaldraadklem van toepassing moet zijn voor jouw staaldraad. 

https://www.bliksembeveiligingshop.nl/webshop/aardingsmaterialen/staaldraadklem