Gegrond
Image default
Dienstverlening

Een klavierslot zelf vervangen

Het vervangen van een klavierslot klink moeilijker dan dat het klinkt, maar is eigenlijk super eenvoudig om zelf uit te voeren. Een klavierslot is een slot die meestal in kastdeuren en meterkasten zit, of in oudere deuren van woningen en bedrijfspanden. Voor het vervangen van een klavierslot heb je een schroevendraaier nodig om de oude klavierslot uit de deur te schroeven. Het zal ook handig zijn als je een beetje handig bent in timmerwerk, zodat het makkelijker wordt om het slot te vervangen.

Het eerste wat je doet is de schroeven verwijderen uit het oude klavierslot en deze netjes ergens weg te leggen, het kan zijn dat wij die nog nodig hebben omdat bij veel klaviersloten de schroeven niet worden meegeleverd. Nadat de schroeven zijn verwijderd trek je het oude slot uit de deur en zet je het nieuwe slot in de deur, daarna draai je de schroeven terug. Mocht je er zelf niet uitkomen kan je altijd nog de hulp van slotenmaker Hengelo.

Zoals je ziet is het vervangen van sloten best wel eenvoudig en is er vaak niet veel ervaring of kennis nodig omtrent hang- en sluitwerk. Heeft u meerdere sloten die vervangen moeten worden in en rondom uw woning? Dan kunt u altijd de hulp van een professional inschakelen. U kunt ook gerust gebruik maken van de sloten vervangen Hengelo dienst. Dan kunt u in de regio Hengelo elk soort slot laten vervangen die u maar wilt.