Gegrond
Image default
Verbouwen

Basisinformatie over visgraat vloeren

Online vloer aannemers of aanbieders zoals Afium maken het gemakkelijker om een ​​specifiek type vloer te krijgen, inclusief visgraat. Deze parketvloer bestaat uit massief houten stukken die samen zijn gerangschikt om een ​​uniek decoratief zigzag patroon te creëren. In één oogopslag lijkt het ontwerp op een vissenskelet. Dit is waarom mensen het naar de haring vis noemen. Voordat u dit type vloer installeert, moet u de belangrijkste voordelen, beschikbare variaties en onderhoud kennen.

Voordelen van visgraat vloeren

Er zijn veel redenen om een ​​visgraat vloer te kopen en te leggen. Ten eerste is het stabieler dan gewoon massief hout, terwijl het door zijn plaatsing moeilijk te dragen is. Het biedt zelfs een betere duurzaamheid als het is gemaakt van back-to-back multiplex, waardoor het beter bestand is tegen koud of warm weer. Vervolgens heeft dit type vloer een uitstekende dikte, wat zorgt voor een veilige vloerbedekking. Dat betekent dat je het meerdere keren kunt opduiken en schuren zonder schade aan te richten. Een ander voordeel is de esthetiek. Het patroon is uniek en geeft de ruimte een uitgesproken aantrekkingskracht.

Populaire soorten visgraat vloeren

Kopers moeten soorten van deze vloer vergelijken voordat ze kopen. Er zijn twee populaire opties: geconstrueerde en massieve visgraat vloeren. Beide bieden uitzonderlijke schoonheid, maar er is een klein verschil. U moet een van deze typen kiezen op basis van waar u de vloer gaat installeren. Vocht en temperatuurschommelingen van de kamer zouden hun duurzaamheid beïnvloeden. De engineered versie is meer geschikt voor ruimtes met vloerverwarming of ruimtes met meer stoom of warmte. Deze omvatten keukens en badkamers. Hoe zit het met stevige visgraat? Deze versie is meer geschikt voor kamers zonder vloerverwarming, eetkamers, slaapkamers en woonkamers.

Visgraat vloeren onderhouden en kopen?

Een van de voordelen van het leggen van visgraat vloeren is dat het onderhoudsarm is. Deze vloer hoeft alleen dagelijks geborsteld of gestofzuigd te worden. Het vereist echter onmiddellijke reiniging en afvegen als het wordt bevlekt of gemorst. Hier is een idee. Je kunt er een kleed op leggen voor meer bescherming. Het gaat tenslotte om de aankoop. Het selecteren van het beste product vereist enkele overwegingen, waaronder vochtigheid en vochtniveaus, ruimtegrootte, kleur en patroon lagen. Al deze zouden de prijs van de vloer bepalen.