Gegrond
Image default
Sport

Het belang van de juiste voeding tijdens het sporten

Als je veel sport of van plan bent de draad weer op te pakken met sporten, is het belangrijk dat je de juiste voeding binnen krijgt. Tijdens het sporten gebruik je namelijk veel energie en deze moet je weer aanvullen met de juiste voeding. Sportvoeding in de vorm van shakes is de ideale manier om je energie en calorieën binnen te krijgen, of het nu is om aan te komen of om af te vallen.

Wat zit er in sportvoeding?

Als je veel sport raak je calorieën kwijt, als je wilt afvallen is dit natuurlijk erg fijn, maar je moet dit proberen aan te vullen met de juiste voeding. In de sportvoeding van vitaminfood zitten alle vitaminen en mineralen die je voor een maaltijd idealiter binnen moet krijgen. Ook zitten er proteïnen in (eiwitten), deze zijn essentieel voor spierherstel en spieropbouw. Als je dus veel sport, meerdere dagen achter elkaar, moeten je spieren zich snel herstellen. Neem dan na het sporten een maaltijdshake en zo krijg je voldoende vitaminen, mineralen en proteïnen binnen die je lichaam nodig heeft om te herstellen. 

Sportvoeding om aan te komen

Sport je om aan te komen? Dan zijn de maaltijdshakes met proteïnen ideaal voor jou. Je neemt ze als tussendoortjes, naast je normale voeding. Je blijft dus gewoon je ontbijt, lunch en avondeten nuttigen en daarnaast neem je als sportvoeding nog extra shakes. Bijvoorbeeld na het sporten. Omdat je niet snackt maar deze sportvoeding neemt, zal je niet in vet aankomen, maar in spiermassa. Spiermassa weegt zwaarder dan vet dus schrik niet wanneer je op de weegschaal gaat staan. Het is goed als je aankomt wanneer je spieren aan het opbouwen bent, je moet erop vertrouwen dat de sportvoeding het werk voor je doet. Het enige wat jij hoeft te doen is niet snacken.

Sportvoeding om af te vallen

Gebruik je sportvoeding om af te vallen? Dan kan dit ook, je vermindert makkelijk je calorie inname als je een maaltijdshake neemt ter vervanging van een maaltijd. Je vervangt dus bijvoorbeeld je ontbijt of lunch door een shake. Zo val je af omdat je lang vol zit van de shake en dit vermindert de trek om te snacken.