Gegrond
Image default
Sport

Leer op een leuke wijze personal trainer te worden

Alle ins en outs van de opleidingen tot personal coach

De opleiding tot personal trainer laat je op een sportieve manier kennis maken. Het doel van dit leuke beroep is mensen fit houden en zorgen dat ze gezond door het leven gaan door hun voldoende te laten sporten en gezond te laten eten. Er zijn een aantal hoog aangeschreven erkende opleidingen die tot personal trainer opleiden. Een daarvan is de NASM Personal trainer opleiding. Het voordeel is dat het een Europees erkende opleiding is en tevens de standaard norm. Je kunt zo direct aan de slag in sportscholen of een eigen sportschool beginnen.

National Academy of Sports Medicine(NASM)

Het OPT model staat centraal bij NASM. Dit is een universeel concept om de trainingen mee te doorlopen en staat voor optimale prestatie training. Er is een speciaal systeem met wetenschappelijke onderbouwing zodat de manier van trainen goed kan worden onderbouwd en effectief werkt voor mensen.

In de opleiding komen onderwerpen voorbij als de werking van het menselijk lichaam en diverse trainingen als flex training, cardio, balans, en reactietraining. Je leert hoe deze trainingen bijdragen aan een fit lichaam en gezonde spiermassa. Je maakt een persoonlijk plan voor een klant en stemt daar diverse meettechnieken op af om de voortgang van de prestaties van de klant te bewaken. Je leert over diverse individuele lichamelijke verschillen en doelstellingen. Tevens leer je een persoonlijk afgestemd plan daarop te maken. De bewegingsleer is uitgebreid en alles wat je leert kun je straks in het vak makkelijk aan de praktijk toevoegen.

Personal trainer

AAlO Opleiding PT

Deze opleiding bestaat uit een 4 stappen pakket en is praktijkgericht. Het is een makkelijk te onthouden methode door de praktische indeling. Denk aan onder andere de cursus fitness 1, 2 en 3. Tot slot is er de personal trainer opleiding zelf die je aflegt na de fitness modules. Bij de fitness modules leer je alles over de visie on een eigen fitness onderneming op te kunnen zetten. Hierbij krijg je bij fitness niveau 1 beweging en basisleer. Verder doe kennis op over voeding, metabolisme en het voeren van een intakegesprek met een klant die een trainingsdoel voor ogen heeft. Je oefent de basis van de begeleiding tijdens fitness. Bij level 2 ga je wat dieper op deze onderwerpen in. En leer je ook plannen van aanpak volgens SMART en het opstellen van een reeks aan lessen. Op niveau 3 ga je het diepst in op vergevorderde fitness kennis, metabolisme, voeding, fysiologische aspecten en nog veel meer. Hier ontwikkel je ook de vaardigheden die je als PT coach nodig hebt. Na het afronden van 3 modules ga je naar niveau 4 en het hoogste niveau. Je gaat hier inhoudelijk zeer diep in op de onderdelen training, coaching, fitness, voeding, doelstellingen formuleren, trainingsschema’s, voedingsadvies en realisatie van de doelstelling die volgens SMART is opgesteld.

Erkende opleiding

Volgens de EU een erkent diploma behaal je ook met AAlO. Je bent dan officieel fitness coach (personal trainer) met de EREPS certificering. Dit is het Europese fitness trainer register.