Gegrond
Image default
Sport

Wat kun je met een drukbank?

Vele mensen vinden het misschien saai, enkel met gewichten trainen en zoveel mogelijk proberen te bankdrukken maar met een drukbank kun je erg veel verschillende dingen doen op het gebied van sport. In dit artikel lees je over enkele oefeningen die je kunt doen op een drukbank.

Cardio op de bank?

Ja, ook cardio kan gedaan worden met een drukbank. Wellicht denk je aan een aantal rondjes rennen om de drukbank heen maar ook mét de drukbank kun je veel oefeningen voor de cardio doen. Denk bijvoorbeeld aan het kinderspel haasje over maar dan over de bank.

Vaak zullen mensen dit dan zijwaarts uitvoeren waar je de handen aan de zijkanten van de bank zet en met twee benen tegelijk over de bank springt, Hiermee voer je snelle bewegingen uit dus train je het uithoudingsvermogen maar ook de buikspieren zullen aan de slag moeten om over de bank te springen.

Gebruik van gewichten op de bank

Zoals je zult verwachten wordt de drukbank, ook vanwege de naam, het meest gebruikt voor het heffen van gewichten. Hierbij kun je verschillende spiergroepen aanpakken.

Zo kun je op de drukbank gaan liggen op de rug en gewichten met je arme omhoog duwen, dit noem je bankdrukken.

Trainen van de core

De bankdruk wordt ook gebruik voor het trainen van de buikspieren. Je kunt gemakkelijk verschillende buikspieroefeningen doen zoals een crunch, een sit-up of een bicycle crunch.

Ook de russian twist, dus een zijwaartse draai van de core, en de leg raiser zijn fijne oefeningen om te doen op de drukbank.