Gegrond
Image default
Woning en Tuin

Wat is het nut van een verzwaringsdeken?

Heb je wel eens gehoord van een verzwaringsdeken? Wat is het nut van zo’n deken? Werkt het echt? Dat ga ik je in dit artikel vertellen.

Er is veel om het speciale deken te doen

Veel mensen hebben nog nooit gehoord van een verzwaringsdeken. Logisch ook, want als je een deken gaat kopen ga je vaak naar een standaard winkel of koop je er één online. Een verzwaringsdeken wordt vaak toegepast in de psychiatrie en psychologie om mensen met verschillende soorten klachten te behandelen.

Doordat zo’n deken wat zwaarder is dan een normale deken drukt het op het lichaam als je eronder ligt. Dit wordt ook wel deep pressure stimulation genoemd. Door de druk van de zware deken word je zenuwstelsel op een bepaalde manier beïnvloed waardoor je meer kan ontspannen en rustiger wordt.

En wat dan nog meer?

Heel veel mensen slapen onrustig. Dat zie je ook vaak bij baby’s. Zodra een baby ingebakerd wordt met een speciale slaapzak of hydrofiele doek word hij/zij rustiger. En dit zelfde effect heeft ook een verzwaringsdeken. Een verzwaringsdeken geeft namelijk een ingebakerd gevoel en daardoor slaap je rustiger en dieper. Waardoor je de volgende dag meer uitgerust bent en meer energie hebt.

Klinkt als te mooi om waar te zijn?

Het is daarom voor veel mensen een hele fijne deken om beter in het dagelijkse leven te kunnen functioneren. Want als je beter slaapt, voel jij je de volgende dag veel beter en loop je minder kans op ziektes of virussen. Er wordt ook regelmatig onderzoek gedaan naar wat een verzwaringsdeken voor kinderen met ADHD of autisme kan doen.

En wat moet ik dan doen?

Het blijkt dat zo’n deken een zeer positief effect kan hebben op kinderen die dit hebben. Dus mocht je op zoek zijn naar een goede deken met een positief effect op je nachtrust dan is dit zeker een goede optie.

Bron: Makeover.nl