Gegrond
Image default
Kinderen

Hoe kies ik de juiste maat schoenen voor mijn kind?

Ga je voor de eerste keer schoentjes kopen voor je kind? Wat een leuke bezigheid is dat. Er zijn zoveel ontzettend schattige kleine schoentjes te vinden. Maar nu moet je natuurlijk wel precies weten welke maat je kindje heeft. Je wilt uiteraard dat je kind op de goede schoenen gaat lopen. Heb je al een ouder kind, dan zul je ook van tijd tot tijd naar de schoenenwinkel moeten. Kinderen groeien snel uit hun laarzen en schoenen. Hoe kom je dan aan goed maatadvies voor babyschoenen? Dit kun je krijgen in een goede winkel, maar wellicht koop jij de kinderschoenen het liefst online. Ook dan is het mogelijk om te bepalen wat de juiste maat schoenen is voor jouw kind.

Meet zelf de voeten van je kindje op

Dit gaat het handigst als je zoon of dochter al goed kan staan. Lukt dit nog niet, dan kan iemand je misschien even helpen. Je hebt een paar spulletjes nodig. De schoenmaat die goed is voor je kind, hangt namelijk af van de lengte van de kindervoet. Zo simpel is het eigenlijk. En zo makkelijk kun je de juiste maat dus ook zelf bepalen. Zorg dat je een stuk wit papier hebt, een potlood of pen en ook nog een liniaal. Laat je baby of kindje rechtop staan met de voeten op het witte papier. Nu teken jij met je potlood of met de pen de omtrek van de voet. Krijg jij dan een krijsende peuter, wil je baby niet blijven staan of is je kleuter er al snel klaar mee, dan kun je ook alleen even een streepje bij de bovenkant van de grote teen en bij de hak zetten. Dan weet je in principe ook wel genoeg. Dan meet je daarna de afstand van het puntje van de grote teen tot aan de hiel. De centimeters die je dan leest, dat is wat je wilt weten. Hiermee heb je dus de lengte van de voet en ook de schoenmaat bepaald. Er zijn allemaal handige tabellen waarin je zo precies ziet welke maat schoenen je voor je kind moet kopen.

Kinderschoenen

Goed maatadvies voor babyschoenen belangrijk

Koop niet zomaar de eerste de beste kinderschoenen voor je kind. De voetjes zijn tenslotte nog volop in ontwikkeling. Twijfel je dus tussen twee maten, ga dan zeker even naar een winkel met goed personeel. Zij helpen je graag bij het bepalen van de juiste maat. Dan weet je tenminste zeker dat je de goede maat koopt. Het kan natuurlijk dat je zoon of dochter bijna aan een volgende maat toe is. Het winkelpersoneel kan dan even met jou meedenken en samen bepalen jullie dan de beste keus.