Gegrond
Image default
Aanbiedingen

De voor- en nadelen van automatische kattenbakken

De voor- en nadelen van automatische kattenbakken

Niemand houdt van het schoonmaken van de kattenbak. Stel je dus eens voor dat de kattenbak zichzelf zou kunnen schoonmaken! Een automatische kattenbak lijkt een droom die uitkomt, maar voordat u er een in uw winkelwagen legt, moet u de voor- en nadelen overwegen.

Voordelen van zelfreinigende kattenbakken

Ze kunnen de schoonmaaktijd verkorten

Als u een zelfreinigende kattenbak vindt die goed bij uw huishouden past (meer daarover hieronder), kan dat de tijd die u kwijt bent aan het scheppen van de bak verminderen – altijd een pluspunt!

Het kan helpen geurtjes te verminderen

Als u een groot probleem heeft met geurtjes in de kattenbak, kunnen automatische kattenbakken helpen door het afval vaker te verwijderen. De bak is echter maar zo goed als de kattenbakvulling die u erin doet, dus zorg ervoor dat u een hoogwaardige kattenbakvulling kiest die goed klontert en geurtjes tegenhoudt.

Ze maken langere afwezigheid gemakkelijker

Als u een paar dagen weg bent, kan een automatische kattenbak de rommel die u thuisbrengt beperken. Voor langere afwezigheden kan een zelfreinigende kattenbak het makkelijker maken om een kattenoppas te vinden!

Nadelen van automatische kattenbakken

Sommige werken niet goed

De meest voorkomende types van zelfreinigende kattenbakken gebruiken een hark om klonten en vast afval te verwijderen en deze in een afgesloten bak te deponeren die u later leegt. Klinkt goed, maar zoals bij elk mechanisch onderdeel kan het zijn dat het niet altijd goed werkt – en het onderhoud kan meer moeite kosten dan het dagelijks scheppen van de kattenbak! Zorg ervoor dat u enkele recensies leest voordat u een zelfreinigende kattenbak aanschaft.

Ze zijn misschien niet geschikt voor huishoudens met meerdere katten

Vanwege de tijd die het kost om een reinigingscyclus uit te voeren, is een automatische kattenbak misschien niet de beste keuze als u twee, drie of meer katten hebt. Als u er een koopt voor een huishouden met meerdere katten, zorg er dan voor dat u er een koopt voor elke kat, zodat niemand wordt “buitengesloten” tijdens het schoonmaken.

Het zal waarschijnlijk uw kattenbak niet echt “hands off” maken

Als u hoopt dat u de kattenbak helemaal niet meer hoeft schoon te maken, heeft u pech. De meeste modellen vereisen enig dagelijks onderhoud, variërend van het legen van de afvalbak tot het harken van de kattenbakvulling tussen de schoonmaakbeurten door om het egaal te houden, of zelfs het verwijderen van klonten en verstoppingen van de hark. Doe uw huiswerk en wees er zeker van dat u de kattenbak echt handiger maakt.

Uw kat vindt het misschien niet leuk

Zelfreinigende kattenbakken zijn niet ideaal voor alle katten. Grotere katten passen in veel modellen niet goed, en sommige katten worden afgeschrikt door het uiterlijk en het geluid van het apparaat. Kortom: als uw kat het niet gebruikt, is het niet de moeite waard.

Of u nu een automatische kattenbak probeert of besluit dat het niets voor u is, een kattenbakvulling met hoge prestaties maakt het gemakkelijker om de bak schoon te houden. World’s Best Cat Litter™ is gemaakt met hele maïskorrels voor een uitstekende geurcontrole en snelle klontering, op natuurlijke wijze.

Voor kattenproducten, ga naar Happy Animal.