Gegrond
Image default
Dienstverlening

Een grafmonument voor een van je ouders

Als een van jouw ouders overlijdt brengt dat vaak heftige emoties teweeg. Het afscheid kan plots en onverwachts gekomen zijn, maar vaak ook zat het afscheid er aan te komen. Soms was het moment van afscheid (in het geval van euthanasie) vooraf al bekend.  Zelfs dan kan het overlijden nog onverwachts aanvoelen. Het afscheid moeten nemen van een van je ouders is zo ingrijpend dat het moeilijk kan zijn om het te accepteren.

https://www.memorabel.nl/onze-grafmonumenten/monumenten-voor/

Na het overlijden moet plots van alles geregeld worden, uitvaart, uitnodigingen maken, zorg voor de ouder die alleen achter blijft, verzekeringen en bankzaken. Het gevoel van een emotionele achtbaan is velen bekend. Na een liefst een mooie uitvaart volgt de verzorging van het graf met een passend grafmonument. Weer zoiets waar je als het meezit in het leven haast nooit mee te maken zult krijgen. Vaak nog een onbekend terrein als een ouder sterft.

Grafmonument voor ouders

Zowel de uitvaart als een grafmonument voor ouders zijn herinneringen die later bij blijven. Ze bieden troost helpen mooie en dierbare herinneringen en gevoelens een plek te geven. Een mooie en dierbare herinneringsplek helpen je om het verdriet en de rouw een plek te geven.

Een persoonlijk en dus uniek grafmonument maakt het bezoek aan het graf aangenamer en makkelijker. Een mooie persoonlijke herdenkingsplek nodigt om regelmatig te bezoeken; een onpersoonlijk monument veel minder. Met dit verhaal wil ik je op de hoogte brengen van de mogelijkheden om een persoonlijk en uniek grafmonument te realiseren.

Een fijne herinneringsplek

Als je geliefde dierbare overgaat brengt dat meestal gevoelens en herinneringen met zich mee. Het verliezen van je vader of moeder ligt extra gevoelig. Niemand was ooit zo betrokken bij je als je ouders. Het gedwongen en onherroepelijke kan ook gemengde gevoelens en herinneringen oproepen die je een plek zult moeten geven. Confronterend is ook het besef dat jouw generatie na het overlijden van je ouders de volgende is. Een respectvolle herinneringsplek die jouw ouders eert kan je helpen vrede te krijgen met de nieuw ontstane situatie

Dankzij de jarenlange ervaring als grafkunstenaar weet ik hoe vorm te geven aan een grafmonument dat respectvol en persoonlijk is. Dat op passende de aspecten die jouw ouders kenmerkten uitdrukt. Zodat je, wanneer je het graf van je ouders bezoekt, je als het ware weer een beetje thuiskomt.  

Grafmonumenten ontwerpen

Als ik een ontwerp voor grafmonument maak doe ik dat altijd samen of in samenspraak met de nabestaanden. Samen met de familie kijk ik wat het beste past bij jouw ouder.  Natuurlijk is er al ruimte voor eigen ideeën, wensen en suggesties. Van eerste schetsen ontwerpen tot en met de plaatsing: we doen het in samenspraak en waar mogelijk kun je meehelpen (als je dat wil).

Hoe start een ontwerp?

Het begint allemaal met koffie! Tijdens een vrijblijvend gesprek met het spreekwoordelijke bakkie troost hoor ik graag de verhalen en herinneringen. Jij bepaalt wat je wilt delen. De verhalen en persoonlijke herinneringen zijn belangrijk voor een echt persoonlijk en op maat gemaakt grafmonument ontwerp.

Samen bekijken we tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek of ik wel de juiste persoon ben om het ontwerp voor het grafmonument voor je ouder te  maken. Omdat de eerste kennismaking bepalend is voor het ontwerp en onze samenwerking neem ik alle tijd voor dit belangrijke gesprek. Alleen als we alle twee het gevoel van een klik hebben  wil ik met het ontwerp aan de slag gaan.

Fotoboekje van het grafmonument

Het creëren van een persoonlijk en uniek grafmonument op maat doe ik in kleine stapjes. Tijdens iedere fase stuur ik foto’s en video’s van de stand van zaken en hebben we contact of alles naar wens gaat. Ik zorg er voor dat je voorturend op de hoogte gehouden wordt van de laatste stand van zaken. 

Iedere fase van het ontwerp en uitvoeringsproces leg ik vast in foto’s en teksten. Na afloop verzamel ik die in een persoonlijk fotoboekje met daarin teksten, tekeningen, schetsen en natuurlijk foto’s. Zodat je een prachtig overzicht hebt van hoe het persoonlijke grafmonument voor je vader of moeder tot stand is gekomen. Na het plaatsen van het monument ontvang je dit unieke fotoboekje.

Zoek je meer info over een persoonlijk grafmonument laten maken?

Als je meer wilt weten over hoe het laten maken van een persoonlijk  grafmonument in zijn gang gaat kun je me gerust bellen of mailen. Ook ben je welkom om eens vrijblijvend van gedachten te komen wisselen.  Bel me op 06 49 35 13 38 of mail info@memorabel.nl. Ik hoor graag van je.

 Dit artikel wordt u aangeboden door Memorabel Grafmonumenten en Grafkunst

Jeroen Stok grafkunstenaar

Dit blogartikel is van de hand van grafkunstenaar Jeroen Stok. Stok die is opgeleid tot beeldhouwer werkt voornamelijk met metaal en glas.  Naast de exclusieve grafkunst creëert Stok “gewone sculpturen ” van staal en RVS en vervaardigt hij kunst in opdracht. De metalen beeldhouwwerken die Stok maakt zijn gestileerd en ogen eigentijds met een lichte uitstraling. RVS gecombineerd met glas versterkt het heldere en lichte karakter van zijn werk.

Grafkunst ontwerpen in opdracht van nabestaanden is een artistieke activiteit die verschilt van het creëren van gewone kunstbeelden. Stok ziet het belang van grafkunst en is dankbaar dat de unieke creaties nabestaanden helpen in hun rouwproces

Memorabel Afscheidsmonumenten – Jeroen Stok

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

https://www.memorabel.nl/onze-grafmonumenten/monumenten-voor/