Gegrond
Image default
Internet

Internet en het basisonderwijs

Het basisonderwijs heeft in de afgelopen jaren vele veranderingen ondergaan. De mogelijkheden die het internet biedt zijn nu ook in het basisonderwijs doorgedrongen. Zo bestaan er al scholen die volledig met de iPad werken in plaats van met ouderwetse boeken en schriften. Maar wat nu als de snelheid van het internet niet toereikend.

Basisschool OBS De Klimtoren in de Drentse gemeente  Drogteropslagen heeft in de afgelopen jaren vele wijzigingen doorgevoerd in het onderwijs. Zo maakt men gebruik van een digibord en worden er haast bij iedere les filmpjes getoond aan de leerlingen. Het duurt alleen erg lang voordat deze filmpjes geladen zijn wat tot ergernis leidt bij zowel leraren als leerlingen. Bij mijn lievelingsvak geschiedenis, dan laadt het filmpje niet. Het is heel erg vervelend aldus Djoshua uit groep 7 van OBS De Klimtoren. Deze basisschool is zeker niet de enige school die te maken heeft met deze problemen. In veel landelijke gemeentes heeft men te maken met slecht en traag Wireless en networking en dit is natuurlijke erg zonde en tevens onnodig.

Voor dit soort gemeentes bieden glasvezelverbindingen de oplossing alleen willen veel grote aanbieders zoals Ziggo en KPN geen netwerken aanleggen in deze gebieden. Voor deze giganten wegen de kosten niet op tegen de baten. Gelukkig zijn er ook andere opties zoals bijvoorbeeld het bedrijf Optinet. Optinet is officieel erkend Brand Rex glasvezelblaastechnieken. Dit is een uniek op de toekomst gericht ‘Air Blown Fiber’ systeem waarbij op simpele wijze met lucht individuele glasvezels worden geblazen. Het mooie van deze techniek is dat het zowel intern als extern gebruikt kan worden. Voor meer informatie over deze techniek en nog veel meer andere technieken kunt u terecht op de website van Optinet. Laten we nu niet de innovatie in het onderwijs laten stoppen door iets simpels als een trage internetverbinding!

http://www.optinet.nl