Gegrond
Image default
Internet

Waar je op moet letten voordat je een TV boven een open haard hangt

Heeft jouw huis een open haard met een lege ruimte erboven die perfect zou zijn voor een TV? Niet alleen zijn open haarden gezellig, maar het idee om tijdens een film te knuffelen met een prachtig knapperend haardvuur in je woonkamer klinkt als een droom. Natuurlijk, als het gaat om de realiteit om de TV daadwerkelijk boven de open haard te monteren, werkt wat voor een huis werkt mogelijk niet voor anderen, omdat alle ruimtes uniek zijn.

Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden voordat je begint te hameren. Hier zijn antwoorden op enkele van de belangrijkste vragen die jij moet weten voordat je jouw TV boven een open haard monteert. Bekijk hier de Alternate kortingscodes.

Voorbereiden om te monteren

Kijk voordat je begint naar het gebied waar jij de TV wilt monteren en overweeg eerst en vooral de plaatsing. Plaatsing gaat meestal in het midden, dus pak een liniaal, potlood, meetlint en een waterpas om het perfect te krijgen. Nadat de plaatsing is bepaald, is het tijd om te bepalen in welk type muur je gaat boren voor de TV-beugel.

Bij gips of gipsplaten zijn noppen gemakkelijk te vinden en is het materiaal over het algemeen gemakkelijk om in te boren. Voor beton, baksteen of steen moet je net iets harder werken om de steun erin te krijgen. Je moet de muur voorboren en vervolgens pluggen toevoegen voordat je de steun bevestigt.

Zorg ervoor dat je muur stevig genoeg is om het gewicht van de beugel en de TV samen te dragen. Je kunt de muren beschadigen en uzelf bezeren als je deze stappen overslaat.

Kan een TV tegen de hitte?

Het is essentieel om de TV te beschermen tegen de hitte van de open haard, anders kun je een nieuwe TV beschadigen of volledig vernietigen. Als de open haard van het echte hout- en vuurtype is, zorg er dan voor dat je geen knapperend vuur heeft terwijl de TV aan staat. Als je het type op gas hebt, zorg er dan voor dat je het op een lagere warmte-instelling zet, zodat de warmte niet naar de TV stijgt.

Openhaard mantels helpen om alles hierboven te beschermen, dus als je er een installeert als je er nog geen hebt, kun je op de lange termijn hoofdpijn en geld besparen. Als je een steun gebruikt die omhoog en weg van de haard kan worden geplaatst, zal dat ook helpen.

Montage op baksteen

Als je nieuwere stenen hebt, is het prima om voor te boren en je TV erin te monteren. Als je in een ouder huis of appartementsgebouw woont, moet je heel voorzichtig zijn dat de stenen niet structureel worden aangetast en niet afbrokkelen bij het eerste teken van een oefening.

Zoek een verborgen plek en voer een test uit om er zeker van te zijn dat de steen niet in stof verandert en laat je TV op de grond liggen. Boor nooit in de mortel (witte lijm) op de steen, anders loop je een groot risico dat je TV van de muur komt en breekt. Mortel is niet bedoeld om iets anders dan stenen bij elkaar te houden.

Montage op gipsplaat

Nieuwere huizen hebben meestal gipsplaat boven de open haard, met daarachter verzorgde houten noppen of de furring-strips. Beide werken goed voor het monteren van een TV. Deze manier is soepeler dan in baksteen of steen te moeten boren en je kunt ook elk type bevestiging gebruiken dat je wilt in gipsplaat. Zoek de noppen om de juiste plaatsing te bepalen, markeer ze en begin met monteren.

Vrijdragende TV-beugel

Deze steunen zijn flexibel en hebben een functionele armbevestiging. Met een vrijdragende TV-standaard, kun je op een hogere locatie monteren met de keuze om de televisie naar buiten of naar beneden te verplaatsen om jou een betere ooghoogte te geven.

Kantelbare TV-beugel

Met deze steunen kunt u:kantel de TV omhoog of omlaag en zijn ideaal voor TV’s die hoger op een vlakke muur zijn gemonteerd en moeten worden gekanteld voor de beste kijkhoek.

Volledig bewegende TV-beugel (kantel- en draaibeugel)

Deze steunen geven je volledige bewegingsvrijheid. Met een kantelbare en draaibare TV-beugel. Je kunt de TV op en neer, naar rechts en naar links kantelen en de TV kan van de muur worden getrokken om in elke richting in elke kamer te worden gekanteld.