Gegrond
Image default
Bedrijven

De beste manier om een leren jas te verven

 Die ene dure leren jas die je nog hebt liggen in de kast, je wilt hem graag dragen maar hij is helemaal versleten… Geen probleem! Je kan je leren jas verven, maar het is wel belangrijk dat je dit op de goede manier aanpakt. Door de jas te verven met een leerverf van goede kwaliteit, bijvoorbeeld angelus leerverf, is hij na het verven zo goed als nieuw! 

Kies eerst de goede kleur leerverf, dit hoeft tegenwoordig geen probleem meer zijn, er zijn nu rond de 140 verschillende kleuren leerverf. Je kunt er ook voor kiezen om andere kleuren toe te voegen om er een leuke twist aan te geven. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Voordat je je jas gaat verven is het handig een primer aan te brengen, deze kun je ook aanschaffen b bij de leerverfshop. Neem hier goed de tijd voor en zorg dat het leer helemaal is ontvet. Begin pas met het verven van het leer als het leer helemaal ontvet is.  

Nu kan het verven beginnen. Om de grotere oppervlaktes van de jas te verven kun je het beste gebruik maken van een sponsje. Voor de wat preciezere stukjes, bijvoorbeeld bij de knoopjes, kun je het beste een penseeltje gebruiken om het netjes te houden. Houdt er rekening mee dat de verf niet gelijk dik aangebracht mag worden, hierdoor zullen er strepen ontstaan en zal het een stuk moeilijker drogen. Het is het beste om steeds een dunne laag aan te brengen, te wachten tot deze droog is en daarna opnieuw een dunne laag verf aan te brengen. Dit zal niet alleen een mooier resultaat geven maar zorgt er ook voor dat de verf beter blijft zitten. Wacht 24 uur voordat je de volgende laag aanbrengt zodat alles goed droog is. Je kunt maximaal 4 lagen aanbrengen, houd hier rekening mee! 

http://leerverfshop.nl