Gegrond
Image default
Woning en Tuin

Verschillende woonstijlen

Op het gebied van interieurinrichting bestaan tientallen woonstijlen. Wanneer je voor het eerst een eigen ruimte mag gaan inrichten is dat best spannend. Waar ga je voor kiezen. Als je jong bent is de echte klassieke stijl toch een beetje te oubollig en vind je dat misschien wel ouderwets. Toch kan je in bijvoorbeeld een moderne inrichting best wat klassieke items plaatsen. Dat kan juist de inrichting net even wat spannender maken.

Een combinatie van stijlen kan ook net even wat aantrekkelijker zijn voor jou persoonlijk. Zo is er niks mis mee om een enkele industriële lamp bij diverse inrichtingen te gebruiken als extra eyecatcher. Het is belangrijk dat je weet wat bij je past. Hieronder vind je de belangrijkste kenmerken die bij een bepaalde woonstijl horen.

. Modern

De moderne woonstijl kenmerkt zich voor strakke meubels met veel wit en zwart.
De basis is rustig en minimalistisch. Wanneer je voor deze stijl kiest is er niks mis
mee om boven de eettafel een mooie industriële lamp te hangen.

. Romantische woonstijl

De kenmerken van deze stijl zijn de rustige, zachte materialen en kleuren. Ronde,
sierlijke vormen maken het geheel extra romantisch. Een mooie robuuste, industriële
tafellamp doet het prachtig in deze woonstijl.

. Landelijke stijl

De landelijke woonstijl heeft een warme en natuurlijke uitstraling die zeker past bij
industriële items. Een vloerlamp met een krachtige uitstraling zal in deze
woonstijl zeker tot zijn recht komen.

. Design

Een design inrichting is een doordachte stijl met aandacht voor luxe en techniek.
Aparte vormgeving van de meubels en accessoires. Industriële lampen komen hier tot zijn
recht door een model te kiezen wat je niet overal ziet. On-line is er enorm veel keus
en zal zeker een mooie lamp gevonden kunnen worden.

Dit waren dus een aantal woonstijlen die met goede industriële lampen een extra dimensie kunnen toevoegen aan de inrichting. Het gaat er om wat je aanspreekt en wat goed te combineren is. Wanneer je een woning helemaal industrieel gaat inrichten zijn deze lampen onontbeerlijk om te hebben.

Kenmerken industriële inrichting

Wanneer je gaat kiezen voor deze woonstijl dan kies je voor een pure, ruimtelijke leefruimte. Een no-nonsens inrichting die gekenmerkt wordt door stoere, krachtige meubelen.
We associëren industrieel vaak met koud en veel beton maar dit hoeft niet zo te zijn. In deze woonstijlen kan heel goed gewerkt worden met houten, robuuste meubels die zeker door het hout warmte uitstralen.

Wat te denken van een grove, stoere eettafel. Boven deze tafel een stalen fabriekslamp en het plaatje is compleet. En dit doet echt niet kil of afstandelijk aan. Paar mooie leren eetkamerstoelen aan de tafel en deze eethoek is in een industriële inrichting op zijn plek.

Kenmerken industriële woonstijl

  • Zwart, wit en grijstinten zijn de meest gebruikte kleuren
  • Materialen zijn vaak metaal, beton, canvas en hout
  • Vormen zijn strak en pragmatisch
  • De sfeer is van een New-Yorkse loft. Grote open ruimte.
  • Constructiedetails worden niet weggewerkt
  • Gietvloer, metalen stellingkasten met buisverbindingen en bakstenen muren

Industriële lampen

Hanglamp
Industriële hanglampen kunnen eigenlijk in elke soort inrichting gebruikt worden maar komen in een industriële woonstijl echt tot hun recht.
De lampen kenmerken zich door hun kleuren en materialen. De hangende fabriekslampen zijn van grijs staal en wordt bij elkaar gehouden door grote bouten en schroeven. Een prachtige blikvanger boven de eettafel.

Vloerlamp
Een industriële vloerlamp staat op een soort van statief en de lamp zelf is verstelbaar. De lamp kan de uitstraling en vorm hebben van een autokoplamp. Het statief waar deze lampen op staan komt mooi tot zijn recht in een stoere, sobere inrichting.

Bureaulampje
Het industriële bureaulampje kenmerkt zich doordat het buigzaam is naar alle kanten. Heet een rond kapje en kan ook als tafellampje gebruikt worden. Kan net even iets gezelligs geven aan de sobere inrichting.
Ben je van plan om een industriële lamp aan te schaffen ga dan eerst on-line oriënteren. Er is op dit gebied veel te koop en op deze manier kan je veel inspiratie opdoen.

http://www.kamerstijl.nl/industriele-lampen/15/