Gegrond
Image default
Woning en Tuin

Is het verstandig om je huis aan een vastgoedinvesteerder te verkopen?

Ben je de trotse eigenaar van een huis in een grotere stad? Of ben je de trotse eigenaar van een appartement in een relatief grote stad? En ben je op dit moment van plan om je huis/appartement te verkopen? Dan heb je ongetwijfeld over belangstelling niks te klagen. Veel mensen zijn immers op zoek naar een nieuwe woning, waardoor je de hoofdprijs voor je woning kunt vragen.

Ben je van plan om je woning via een makelaar te verkopen? Dan moet je toch met enkele nadelen rekening houden. Zo is het een nadeel dat je met bezichtigingen te maken krijgt, dat je kosten aan de makelaar hebt en dat je toch enigszins afhankelijk van de makelaar bent. Hou je liever alle touwtjes in eigen handen? Dan kun je wellicht beter je woning aan een vastgoedinvesteerder verkopen.

De voordelen van een vastgoedinvesteerder

Neem je contact met een vastgoedinvesteerder op? Dan is de kans heel groot dat deze investeerder direct in je woning geïnteresseerd is. Dat is zeker het geval als je een appartement of woning in een grotere stad hebt. Mocht de investeerder echt interesse hebben, merk je dit direct. Je krijgt namelijk dan al snel een bod zonder voorbehoud van financiering. Dat betekent dat je razendsnel je woning kunt verkopen tegen een prima bedrag.

Over de afhandeling hoef je je ook geen zorgen te maken, zoals op Damborg.nl ook te lezen valt. De vastgoedinvesteerder zorgt namelijk voor een snelle en vlekkeloze afhandeling van de verkoop. Als verkoper heb je eigenlijk nergens rekening mee te houden. Bij vragen kun je vrijblijvend contact opnemen met het team van Damborg en zij zullen jou altijd helpen.

Tevens is het een groot voordeel dat je van geringe kosten geniet. In veel gevallen neemt de vastgoedinvesteerder bijvoorbeeld de notariskosten voor hun rekening. Dat scheelt voor jou toch al snel weer een paar honderd euro.