Camoufleren van je vistuig bij het vissen op snoek


Posted On nov 20 2020 by

Steeds vaker kom ik andere snoekvissers tegen aan de waterkant. Daarbij lijkt het ook of het steeds moeilijker wordt om de snoek daadwerkelijk te vangen. Tijdens het binnenhalen zie je veel volgers maar weinig snoeken blijken over te gaan tot het opnemen van het aas. Dit was enkele jaren echt anders. Toen kwamen verschillende snoeken per dag in het net. Nu is het mondjesmaat als je een goede dag hebt. Gezien het aantal volgers zijn de snoeken er nog steeds, maar ze azen blijkbaar echt anders, of eigenlijk voorzichtiger. Tijd om het over een andere boeg te gooien om de snoek met minder argwaan te laten azen. 

 

Doel is de boel veel beter te gaan camoufleren. Enkele zaken die worden verandert zijn de grote van de dobbers, de combinatie met lood, de hoofdlijn en de onderlijn. Aan alle onderdelen is kleine winst te behalen, die hopelijk uiteindelijk leiden tot significant meer aanbeten dan mijn collega snoekvissers. Natuurlijk gun ik ze ook hun visjes, maar vind het wel zo fijn als ik mijn visjes minimaal mee vang of wellicht iets beter.

 

Dit vraagt een online zoekactie bij m’n bekende online hengelsport winkel. Met een snelle levering zit ik weer snel met nieuw tuig aan de waterkant en hoef er de deur niet voor uit. De dobber wordt een stuk lichter uitgevoerd en in verhouding een zwaarder lood. Hierdoor is de weerstand voor een snoek een stuk kleiner geworden.

De hoofdlijn wordt vervangen van een gevlochten vislijn naar een fluorcarbon hoofdlijn. Deze lijn is veel minder zichtbaar en heeft de neiging om af te zinken. Hierdoor kan ik beter de dobber in de zone houden waar ik de snoek verwacht. Met een gevlochten hoofdlijn zie ik vaak dat de dobber o sleeptouw wordt genomen door wind en stroming namelijk. Ook de stalen onderlijn wordt vervangen voor een fluorcarbon onderlijn. In dit geval één van 0.50mm. Dit is dik genoeg om een snoek te kunnen vangen. Indien nodig kan na een vangst deze lijn snel vervangen worden. 

 

Korte conclusie: 6 snoeken in 3 uur vissen en 2 collega vissers met 1 en 2 vissen naar huis. De eerste resultaten zijn dus meer dan belovend. 

https://www.sportvisgigant.nl/

Last Updated on: november 20th, 2020 at 10:37 am, by


Written by