Gegrond
Image default
Hobby en vrije tijd

Waarom zijn trieinkaartjes tegenwoordig zo makkelijk te bestellen? Wat zijn de vooruitgangen?

Met de start van de geavanceerde printtechnologie is de situatie nu veranderd. Nu kunnen niet alleen de treinkaartjes door de computers worden afgedrukt, maar kunnen ook online reserveringen worden gemaakt. Deze praktijk staat bekend als Computer Reserveringssysteem. Het enige wat je hoeft te doen is op het internet te gaan zitten, naar de officiële website van de Spoorwegen of een reiswebsite te gaan, op de online reserveringslink te klikken, je creditcard- of debetkaartnummer op te geven en na bevestiging van je ticket een afdruk te maken van die pagina. Dat is het. Je hoeft niet urenlang in de rij te staan of te vragen naar de beschikbaarheid van de reservering.

Hoe zit het met de vooruitgang van de computer reseveringssystemen?

Computer reserveringssysteem of gewoon goedkopen treinkaartjes reserveringssysteem is een geautomatiseerd systeem, dat wordt gebruikt om reserveringsinformatie op te slaan en op te vragen en transformaties uit te voeren. Dit systeem is oorspronkelijk ontworpen en gemaakt voor het boeken van vliegtickets. Dit systeem werd later uitgebreid voor het gebruik van reisbureaus. Grote CRS operatie die tickets voor meerdere spoorwegen boeken en verkopen, luchtvaartmaatschappijen staan bekend als wereldwijde distributiesystemen. Naast de officiële site van Indian Railways zijn er maar weinig commerciële reissites op het internet die het voordeel bieden om online treinkaartjes te reserveren.

Hoe zit het systeemarchitectuur er uit? Hoe zijn de processen ingericht?

De systeemarchitectuur van de grote GDS’en is grotendeels gebaseerd op een mainframe Transaction Processing Facility raamwerk. Hoewel het betrouwbaar is en in staat tot grote werklasten, heeft het een relatief snellere verwerkingscapaciteit en kan het duur zijn om het te onderhouden en te upgraden. Onlangs zijn de bedrijven begonnen met het selectief migreren van processen van hun oudere mainframes naar servicegeoriënteerde architecturen. Door gebruik te maken van goedkopere, hoogperformante platforms verbeteren ze hun capaciteit om een snel stijgende “look-to-book” ratio aan te kunnen. Dat wil zeggen, de daadwerkelijke aankopen ten opzichte van het totale aantal winkeltransacties. De ratio is in de loop van de tijd toegenomen doordat ‘WWW robot search GDSes’ vaker komt en consumenten vaak aanbiedingen vergelijken voordat ze een goedkoop treinkaartje kopen.

https://ticketforsale.nl/