Tips om minder alcohol te drinken


Posted On mei 6 2016 by

Vind jij het lastig om van je drinkgewoonte af te wijken? Dan begrijpen wij dat maar al te goed. Na heel wat dingen te hebben uitgeprobeerd zijn we tot een aantal handige manieren gekomen om van de drank af te blijven. Deze tips lees je hieronder.

Zodra je minder alcohol gaat drinken dan merk je al snel de voordelen die dit met zich mee brengt. Zelfs een kleine aanpassing kan al een wereld van verschil maken.

 

Tips om te minderen

  • Drink je graag tijdens het uitgaan of in de kroeg? Ga dan de uitdaging aan door ieder alcoholisch drankje af te wisselen met een alcoholvrij drankje.

  • Bij veel uitjes drink je als vanzelfsprekend een glaasje alcohol. Bijvoorbeeld tijdens een etentje, op het terras, tijdens een receptie of op vakantie. Probeer deze activiteiten zo veel mogelijk te weren. Ga simpelweg iets anders doen. Denk aan een wandeling, sportieve uitdaging zoals lasergamen, een bioscoopavondje enzovoort. Stel jezelf ook iedere keer de volgende vraag: ‘is het nodig om nu een glas alcohol te nuttigen, of is er ook een ander heerlijk alternatief?’ Een ander alternatief is er zeker!

  • Ben jij juist een echte thuisdrinker en drink je bijvoorbeeld elke avond een aantal glazen? Dan helpt het om minder alcohol in huis te halen. Wat helemaal goed zou zijn is om helemaal geen alcohol in te slaan.

 

Een tip die ik nog mee wil geven is; dring nooit aan wanneer iemand anders een glas alcohol afwijst. Respecteer dat want je weet nooit waarom iemand voor deze keuze kiest.

 

https://www.facebook.com/Premulon

Last Updated on: november 9th, 2017 at 2:20 am, by


Written by