Gegrond
Image default
Energie

Nederlands water vervuilt met schadelijke stoffen

In Nederland worden er steeds meer medicijnen gebruikt. De resten hiervan komen terecht in het oppervlaktewater en grondwater. Dit is zeer schadelijk voor ons ecosysteem en een groot probleem voor de bereiding van ons drinkwater.

Wat heeft dit voor invloed op het water in Nederland

Jaarlijks komt er meer dan 140.000 kilo medicijnresten via ontlasting en urine terecht in het riool. Al deze medicijnresten komen vervolgens terecht in sloten, rivieren en uiteindelijk zelfs in ons drinkwater.

Dit is zeer schadelijk voor ons ecosysteem en een groot probleem voor de stabiele voorziening van ons drinkwater. Zo kunnen pijnstillers het weefsel van vissen zwaar beschadigen en kunnen anticonceptiemiddelen zelfs zorgen voor een geslachtsverandering bij vissen.

Kwaliteit van het drinkwater

De rijksoverheid is druk bezig met het verbeteren van de kwaliteit van het Nederlandse drinkwater, samen met de drinkwaterbedrijven, waterschappen, lokale overheden, de zorgsector en de RIVM.

Toch blijkt uit onderzoek dat er nog steeds teveel schadelijke stoffen zoals medicijnresten maar ook zware metalen zoals lood in het drinkwater achterblijven.

Puur, gezuiverd water met de FlexTap

De FlexTap Filtered zet gezondheid en veiligheid op de eerste plaats en zuivert alle schadelijke en ongewenste stoffen uit elke druppel koud- en kokend water, terwijl alle essentiële mineralen die je gezondheid ten goede komen in het water aanwezig blijven.

Hiervoor maakt de FlexTap gebruik van een dubbele filterinstallatie met een combinatie van de nieuwste professionele waterzuiveringstechnieken zoals Actieve koolfilters en Ultrafiltratie.

De FlexTap Filtered zuivert organisch materiaal, zware metalen (o.a. lood), zouten (o.a. kalk), bacteriën, virussen, pesticiden, medicijnresten, chloor en alle andere stoffen die de smaak en geur van het water negatief beïnvloeden.

Ontdek de pure smaak van gezuiverd water, direct uit de kraan!