Gegrond
Image default
Bedrijven

Meest vreemde wetten ter wereld

Waar je ook ter wereld heen gaat, overal zal je te maken krijgen met wetten en regels. In sommige landen zal je daarbij flink op je hoede zijn, hier gelden namelijk wetten die je niet snel zult vergeten. Hieronder vindt je 5 wetten die te bizar voor woorden zijn!

Maleisië

Als je een reisje naar Maleisië boekt, let dan goed op tijdens het inpakken van je koffer. In Maleisië is het namelijk ten strengste verboden om gele kleding te dragen! De reden hiervoor is enigszins logisch, maar toch trek je je wenkbrauwen wel een beetje op. Je mag namelijk geen gele kleding dragen omdat een groep activisten deze kleur kleding gebruikte toen ze tegen de regering in opstand kwamen.

Zweden

In veel culturen wordt dit aangenomen als volledig normaal, het uitdelen van een kleine corrigerende tik aan een kind. In Zweden is dit echter ten strengste verboden. Zelfs het kleinste tikje van ouders tegen kinderen kan hier bestraft worden. Zelfs advocaten Delft kunnen je niet uit deze situatie redden.

Canada

Alle baby’s in Canada zullen volledig zelf moeten leren lopen, zonder hulpmiddelen. Volgens een Canadees onderzoek vertragen loophulpmiddelen de ontwikkeling van de motoriek bij baby’s. Daarom werd in 2004 een wet aangenomen om deze hulpmiddelen te verbieden.

Filipijnen

Je mening uiten over iets dat je niet aan staat moet toch kunnen? Niet in de Filipijnen, hier is het verboden om iets negatiefs over het land te zeggen. Of je een inwoner bent, of een toerist, het mag niet! Hier kan zelfs strafrecht advocaat Westland niet tegenop boksen.

Italië

Gewoon badslippers dragen, dat kan toch echt niet verboden zijn? In sommige kleine plaatsen in Italië dus wel. Je mag hier absoluut geen badslippers dragen omdat ze te veel lawaai zouden maken. Je kan hier dus een boete krijgen voor geluidsoverlast, omdat je slippers draagt!

https://www.ebhlegal.nl/