Gegrond
Image default
Bedrijven

In 4 stappen een vijver in jouw tuin!

Altijd al een mooie vijver in de tuin willen hebben? Dat kan best een grote klus zijn. Wellicht heb je ook al gehoord dat het moeilijk kan zijn. Met name de juiste PH-waarde in de vijver krijgen, is best een uitdaging. Hier lees je over de eerste 5 stappen die ervoor zorgen dat je in ieder geval goed begint.

Stap 1 Begin in april mei

Voor een vijver is het belangrijk het moment van belang. Wat het uitmaakt? Ten eerste is het natuurlijk fijn dat er geen vorst meer in de grond is. Dat maakt het werk een stuk eenvoudiger. Verder is het voorjaar het meest geschikt voor beplanten.

De meeste planten gedijen dan het beste. Dat is niet met elke plant zo. Dus check dus ook bij de planten wat het goede moment is. Naderhand beplanten is natuurlijk ook een optie. Maar als het direct met de aanleg kan, is dat natuurlijk de meest ideale optie. Om al deze redenen blijkt vaak april of mei de beste tijd voor het aanleggen van een vijver.

Stap 2 Het ontwerp

Het ontwerpen van een vijver is vrij specifiek. Heb je niet zoveel tijd? Besteed dit dan uit. Hier zit meteen namelijk al een groot geheim in vastgelegd. Met het juiste ontwerp en de juiste planten zorg je voor een goede waterkwaliteit. Daarin is onder andere de PH-waarde een indicator voor een goede kwaliteit. Als het goed is moet deze in de ochtend rond de 7 zijn en in de avond 8.

Wat regelmatig voorkomt is een te hoge PH-waarde. Dat wordt namelijk veroorzaakt door te weinig vrij koolzuur in het water. Wat je dan moet doen? Dan is het zaak om te zorgen voor meer bacteriën in de vijver, die maken namelijk koolzuur.

Stap 3 groenafval container

Natuurlijk moet je de zaken goed voorbereiden. Bedenk hoelang het project moet duren en wat je allemaal in de tijd doet of laat doen. Is de vijver groot en komt er veel afval bij vrij? Huur dan op tijd een groenafval container. Met een groenafval container houd je alles mooi schoon.

Stap 4 Actie

Heb je het ontwerp af? Ga dan uitgraven, vijverfolie gebruiken (of een bak), en beplanten volgens het ontwerp. Is dit niet jouw vak? Dan kun je de ontwerper vragen om een actieplan. Natuurlijk wel betaald, want kennis is wat waard natuurlijk. Vijver af? Vergeet niet de groenafval container. Die moet natuurlijk weer optijd terug.

https://www.afvalcontainersvlk.nl/groenafval-container/