Gegrond
Image default
Bedrijven

HD camerabewaking

Wanneer je tot het besluit bent gekomen om camerabewaking te installeren is het uitkiezen van de juiste bewakings camera de volgende stap. Dingen waar je op moet letten zijn de kwaliteit van de sensoren, de opnamefunctie en natuurlijk de resolutie van de camera. In dit artikel richten we ons op het laatste aspect. We bespreken de voordelen van HD camerabewaking.

Om te beginnen is de beeldkwaliteit van een HD camera vanzelfsprekend een stuk hoger dan van een normale camera. HD camera’s hebben tegenwoordig allemaal minimaal 1,5 megapixel. Daarnaast zijn de sensoren een stuk beter bij dit soort camera’s. Een analoge camera geeft nog weleens het probleem dat bij sterke bewegingen het beeld wazig wordt. Hier hoef je bij een HD camera niet bang voor te zijn. Wat je ziet op het beeldscherm wordt ook zo opgenomen, in tegenstelling tot de analoge camera’s. Een mooi voorbeeld zijn de slechte camerabeelden die je weleens ziet bij het programma ‘Opsporing Verzocht’. Ook is er een mogelijkheid tot het beheren en het zien van live beelden op afstand. Vanaf iedere plek op de wereld kan de videobron worden geraadpleegd om live beelden of opgenomen beelden te bekijken. Dit maakt de koppeling met meldkamers voor videoverificatie ook een stuk eenvoudiger.

Verder is het eenvoud in installatie, beheer en onderhoud een groot voordeel. De camera’s zijn benaderbaar via het netwerk. Hierdoor is het mogelijk om op afstand bijvoorbeeld de instellingen te wijzigen, zonder dat je knopjes op de camera zelf moet bedienen (zoals bij een analoge camera). Tot slot is de draadloze communicatie een pluspunt van de HD draadloze camera. Door de draadloze video transmissie is er een mogelijkheid tot beeldoverdracht via smartphones en dergelijke. Voor het beste resultaat ga je dus voor een HD bewakingscamera. Kost misschien wat meer, maar de resultaten zullen ook veel beter zijn.

http://onlinecamerashop.nl