Gegrond
Image default
Auto

Wat betaal ik als ik lease?

VW Transporter leasen bij bus leasen 

Of je nu als werknemer een auto leaset, zakelijk leasen zzp of als particulier: de kosten zijn vrijwel altijd hetzelfde. Maar laat ons misschien eerst eens kijken naar de twee types leasen: operational en financial. Bij de eerste ga je ervan uit dat je op het einde van het contract een nieuwe auto kiest. Bij de tweede opteer je ervoor om op het einde van het contract de auto te kopen. Financial lease is dus meer een soort investering, waarbij het bij operational puur gaat om een bepaalde termijn. Maar wat zijn de kosten dan en wat is er wel al inbegrepen in het contract?

Dit is al inbegrepen

De kosten kunnen nog verschillen per maatschappij, maar in het algemeen mag je erop rekenen dat de volgende kosten zijn inbegrepen. Onderhoud en reparatie: check en check. Ook de kosten voor de afschrijving, de verzekering en de wegenbelasting zijn inbegrepen. Op die manier hoef jij nog maar heel weinig paperassen in te vullen. Alles wordt geregeld door de leasemaatschappij in kwestie. Sta je plots in panne of moet je auto enkele dagen in de garage blijven voor een reparatie? Dan is ook wegenhulp en een vervangend voertuig inbegrepen. Dat is heel handig natuurlijk, want zo hoef je nooit zonder auto komen te zitten.

En de valkuilen?

Die zijn er amper. Je moet het vaste maandbedrag kunnen ophoesten en daarvoor is een vast inkomen van cruciaal belang. Ook worden de kosten voor de benzine of diesel niet vergoed door de maatschappij. Die zijn dus voor eigen rekening, ook als je de auto buiten de werkuren gebruikt. Heb je een Dacia Dokker lease gekregen van je werkgever en wil je die ook gaan gebruiken buiten de werkuren? Dan dien je ook rekening te houden met de bijtelling.

https://www.busleasen.com