Gegrond
Image default
Zakelijke dienstverlening

Uw administratie uitbesteden doet u voor de volgende zaken

De administratie uitbesteden is een keuze die door steeds meer ondernemingen wordt gemaakt. Dit is ook logisch, want het brengt veel voordelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de tijdswinst. Tijd is geld en in de meeste gevallen levert de tijdswinst meer op dan dat het uitbesteden van de administratie kost. Dit betekent in de praktijk dat het vaak voordeliger is om de administratie uit te besteden dan om dit zelf te doen, zeker wanneer uw kennis van boekhouden niet optimaal is.

Wat hoort er allemaal in een administratie?

Bedrijven die de administratie uitbesteden of de administratie zelf verzorgen is het over het algemeen duidelijk wat er wel en niet in de administratie hoort. Voor veel startende ondernemingen is dit niet helemaal duidelijk. Hierdoor komt het vaker voor dat er zaken missen in de administratie. Wij geven u graag inzicht in wat er allemaal in de administratie thuishoort.

15 zaken die tot de administratie behoren

Wilt u de administratie uitbesteden, bijvoorbeeld aan Valk Administraties, maar weet u niet precies wat er allemaal bij de administratie hoort? Dan vindt u hieronder een lijst met 15 zaken die allemaal bij de administratie horen.

 1. De kasadministratie
 2. Kassabonnetjes
 3. (Tussentijdse) controleberekeningen
 4. Urenregistraties
 5. Kilometerregistraties
 6. Inkoopboek
 7. Verkoopboek
 8. Uitgaande facturen
 9. Ontvangen facturen
 10. Bankafschriften
 11. Overeenkomsten
 12. Databestanden / software
 13. Agenda’s
 14. Bankafschriften
 15. Correspondentie

Administratie uitbesteden is voor elk bedrijf anders

Het is wel belangrijk om er altijd rekening mee te houden dat geen enkel bedrijf hetzelfde is. De administratie uitbesteden is daarom ook voor geen enkele onderneming hetzelfde. Zo heeft niet iedere onderneming te maken met overeenkomsten en ook kassabonnetjes zijn niet voor ieder bedrijf relevant. Het is daarom vooral belangrijk om goed te kijken waar u wel en niet mee te maken heeft. Een ervaren administratiekantoor, zoals Valk Administraties, kan u altijd vertellen welke zaken u wel en niet dient te bewaren voor de belastingdienst.

https://valkadministraties.nl