Gegrond
Image default
Zakelijke dienstverlening

Alles wat je over echtscheidingsmediation moet weten

Heb jij weleens van een echtscheidingsmediation gehoord? Steeds meer mensen maken gebruik hiervan. Dit is niet voor niets, want er zitten vele voordelen aan deze vorm van mediatie. In deze blog leer je alles wat je moet weten over dit onderwerp. Daardoor kun je zelf eenvoudig bepalen of deze vorm van mediatie wat voor je is.

Wat is echtscheidingsmediation?

In de eerste plaats is het belangrijk om te weten wat echtscheidingsmediation precies is. Bij deze vorm van mediatie komen twee mensen met elkaar in gesprek, onder begeleiding van een neutrale derde partij. Deze derde partij heet de mediator. Deze begeleidt beide partijen bij het maken van afspraken en oplossingen over zaken die met hun scheiding te maken hebben.

De oorsprong van echtscheidingsmediation

Echtscheidingsmediation is ontstaan in de jaren ’80. Toen werd er een manier gezocht om mensen te helpen bij het regelen van hun scheiding op een constructieve manier. Dit komt met name door het feit dat een scheiding altijd gepaard gaat met veel emoties en het aantal scheidingen scherp steeg in dit decennium. De mediator begeleidt mensen bij het zoeken naar een oplossing en bespreekt met hen wat voor iedereen acceptabel is.

Je scheiding verloopt soepeler door middel van echtscheidingsmediation

Het voordeel van echtscheidingsmediation is dat je hierdoor de scheiding zo soepel mogelijk kunt laten verlopen. De mediator zorgt ervoor dat er geen emoties meer bij komen en geeft daardoor rust aan beide partijen. Bovendien wordt er gezocht naar een oplossing die voor iedereen acceptabel is. Op deze manier kunnen partijen hun onderlinge problemen op een constructieve wijze oplossen en vermijden ze dat het uitmondt in een lange juridische procedure.

Iedereen voelt zich gehoord met echtscheidingsmediation

Daarnaast wordt er bij echtscheidingsmediation goed naar ieders belang geluisterd. Mediators weten dat elke partij een andere kijk op de situatie heeft. De mediator zorgt voor een veilige omgeving waar iedereen gehoord wordt en alle partijen hun standpunten naar voren kunnen brengen. Daardoor wordt er een gezamenlijke oplossing gevonden waar alle betrokken partijen achter staan.

Echtscheidingsmediation is beter voor de kinderen

Tot slot is echtscheidingsmediation ook beter voor de kinderen. Omdat er geen ruzie gemaakt wordt, kunnen kinderen in een rustige omgeving opgroeien. Daarnaast krijgen ze meer informatie over hun situatie, wat kan helpen om hun behoeften te begrijpen en hun verdriet en frustratie te verminderen.

Het is duidelijk dat echtscheidingsmediation veel voordelen heeft voor alle betrokken partijen. Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met een mediator die je hierbij kan helpen. Zo kun je er samen voor zorgen dat de scheiding zo soepel mogelijk verloopt.

Tip: Van Houten Mediation