Gegrond
Image default
Auto's en Motoren

Hoe auto verzekeren met CIS registratie?

Als je auto geweigerd wordt door een verzekeringsmaatschappij nadat er een CIS check is uitgevoerd dan wordt jouw auto gezien als een hoog risico en dan mag een partij je weigeren. Met een CIS registratie vorm je een te groot risico voor de maatschappij en ben je niet betrouwbaar als klant. Toch is het verplicht om je auto te verzekeren. Zonder verzekering mag je in Nederland niet de openbare weg op en als je schade rijdt dan moet je de kosten ook helemaal zelf betalen. Misschien zakt de hoop je in de schoenen en denk je dat het nooit gaat lukken om een verzekering af te sluiten. Gelukkig zijn er wel mogelijkheden. En dat is precies waar dit artikel over gaat. We gaan je uitleggen wat je kunt doen om toch je auto te kunnen verzekeren. Dus lees snel verder voor de oplossing.

Check of CIS registratie klopt

Wat belangrijk is om eerst te doen is checken of de CIS registratie daadwerkelijk klopt. Heb je geen idee hoe je aan de registratie komt, dan kun je het beste eerst uitzoeken of deze wel correct is. Via Stichting CIS kun je een verzoek indienen tot inzage in de registratie. Mocht de registratie niet kloppen dan kun je een bezwaar indienen tegen de opname. Je hebt dan wel bewijs nodig dat je ook echt niks verkeerd hebt gedaan. Als het wel zo is weet je in ieder geval wat er aan de hand is.

Hoe kom je aan registratie?

Laten we eerst eens kijken hoe je aan de registratie komt. Een CIS registratie is een opname in de databank van Stichting CIS, ook wel bekend als Stichting Centraal Informatie Systeem. Deze stichting heeft als taak om alle belangrijke verzekeringsgegevens te bewaren. Hierin wordt opgeslagen of jij fraude hebt gepleegd of schade hebt gereden in een onverzekerde auto bijvoorbeeld. Het is net het grote boek van Sinterklaas. Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is een registratie. Doel van de databank is om verzekeraars te beschermen en fraude te voorkomen. Met een registratie achter je naam wordt het een stuk lastiger om een reguliere verzekering te krijgen. Je kunt om verschillende redenen een registratie krijgen. Dat kan variëren van een rijontzegging tot rondrijden met een onverzekerde auto en van het niet betalen van de premie tot het plegen van fraude.

Speciale verzekeraar die wel verzekert

Met een CIS registratie wordt het lastiger om een verzekering te krijgen. Een maatschappij mag je weigeren als klant, zeker als je een hoog risico vormt. Met een registratie achter je naam gaat de maatschappij ervan uit dat het moreel risico groter is dat je niet aan de eisen voldoet. Gelukkig zijn er partijen waar je wel terecht kunt. Dit zijn maatschappijen die je ook accepteren met een registratie achter je naam. Daar zijn meestal wel voorwaarden aan verbonden.

Hou rekening met hogere premie met CIS registratie

Met een CIS registratie kom je terecht bij partijen die een hogere premie vragen en waarbij je het eigen risico dat hoort bij de verzekering vooraf moet betalen.