Gegrond
Image default
Woning en Tuin

Waarvoor worden schoorsteenkappen gebruikt?

Wellicht ziet u ze ook steeds vaker in het straatbeeld, want ze worden met de dag populairder: schoorsteenkappen. Een schoorsteenkap, die aangebracht wordt boven op de schoorsteen, heeft meerdere functies. Allereerst hebben schoorsteenkappen ten doel om de brandveiligheid te verhogen. Een schoorsteenkap dekt de schoorsteen dusdanig af dat vuurspetters geen kans krijgen om op het dak terecht te komen. Met name bij rietdaken is dit cruciaal om woningbranden te voorkomen. Maar ook bij andere daktypen zijn schoorsteenkappen effectief, omdat ze zorgen voor een geregelde en consequente afvoer van overtollig rook. De kans op schoorsteenbranden neemt met een kap aanzienlijk af. Weer een ander pluspunt van en schoorsteenkap is het feit dat kappen er elegant en stilistisch uitzien. En ten slotte heeft een schoorsteen een afschermende werking: het voorkomt dat er regen naar binnen kan slaan en dat vogels nesten kunnen bouwen in uw schoorsteen. Al met al heeft een schoorsteenkap dus een flink aantal pluspunten.

De keuze is reuze!

Het mooie van het fenomeen schoorsteenkap is dat er een brede keuze is qua aanbod. ZO zijn er vaste trekkappen verkrijgbaar, maar ook beter functionerende roterende trekkappen. Ook een regenkap met een vonkenvanger is een optie, naast tal van andere modellen en uitvoeringen. Feitelijk is het zo dat voor elk soort woning wel een schoorsteenkap te vinden is die goed bij het exterieur past. Of u nu een authentieke en nostalgische boerderij bewoont of een nieuwbouwhuis hebt: alles is mogelijk ofwel: de keuze is reuze!

Doe inspiratie op in de collectie schoorsteenkappen van Airxlshop.nl

Wil je echt breed kunnen kiezen en voordelig uit zijn, doe dan inspiratie op in de collectie schoorsteenkappen van Airxlshop.nl. Airxlshop is dé online aanbieder van kappen voor schoorstenen. Bezoek onze site voor meer informatie en bestel direct via onze webshop!