Gegrond
Image default
Zakelijk

Een logo laten maken door ervaren designers

Online zijn er veel bedrijven die een logo voor bedrijven kunnen creëren. En een professioneel logo laten ontwerpen betekent niet dat je zelf niks in de melk te brokkelen hebt. Al je je eigen logo laat ontwerpen, dan krijg je vaak een paar verschillende concepten om uit te kiezen. Denk daar zeker even rustig over na – dit is een belangrijke beslissing. Geef eventueel aan wat voor correcties er nog moeten plaatsvinden, en kies het logo dat het beste bij jouw onderneming past. Je kunt trouwens ook zelf input geven voor de designer, waarbij je hem laat weten wat jij zoekt in een logo. Want uiteindelijk gaat het om het symbool van het bedrijf waar jij met passie aan werkt.

Een goede designer luistert naar je wensen

Als je een nieuw logo en een nieuwe huisstijl gaat laten ontwerpen, ga dan met de ontwerper in gesprek over de mogelijkheden. Want er zijn veel opties, en een kleine beslissing kan grote gevolgen hebben voor je herkenbaarheid en voor de impressie die je bedrijf maakt. Wil je bijvoorbeeld een slogan toevoegen aan je bedrijfslogo en huisstijl? Wat voor afbeeldingen mogen er eventueel aan het logo worden toegevoegd? Heb je zelf misschien al ideeën over het kleurgebruik en de vorm die het logo moet gaan krijgen? Een goede ontwerper praat hierover graag met je mee, en neemt jouw wensen zoveel mogelijk mee tijdens het designproces.

Waarom zelf ontwerpen geen goed idee is

Waarom zou je niet zelf een logo ontwerpen? Je kunt natuurlijk Photoshop gebruiken, of een van de online logogeneratoren gebruiken. De kwaliteit van logo’s die met dit soort programma’s zijn gemaakt vallen vaak tegen. De online generatoren bieden maar een beperkte aantal opties om een logo te maken. Goede kans dus dat jouw zogenaamde “unieke” beeldmerk erg saai zal worden, en je doelgroep niet aanspreekt. Of erger nog, dat het gaat lijken op een logo van een ander bedrijf! Dat is natuurlijk wel het laatste wat je wilt. Om dit te voorkomen kan je een vrijblijvende offerte aanvragen bij een betrouwbaar en ervaren bedrijf.