Gegrond
Image default
Woning en Tuin

Soorten raamdecoratie bij voor iedere woning

De keuze uit de soorten raamdecoratie zijn erg groot en divers. Bij iedere woning en huisstijl is er een ander soort raamdecoratie die mooi aansluit. In dit blog lees je over plisségordijnen en jaloezieën. Deze twee soorten raamdecoratie hebben diverse functies en voordelen. 

 

Diversiteit van jaloezieën

Jaloezieën bestaan uit horizontalen lamellen die je eenvoudig kunt kantelen. Ze zijn beschikbaar in verschillende materialen, kleuren en lamelbreedtes. Hierdoor kun je jaloezieën aanpassen en aan laten sluiten op jouw huisstijl. Ze zijn beschikbaar met lamellen van hout, aluminium of pvc. Jaloezieën zijn tijdloos en gaan niet snel vervelen ze brengen leven in huis.

 

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën hebben een stoere, natuurlijke en warme uitstraling. Houten jaloezieën worden gemaakt van bamboe of lindehout en worden geleverd met een mooi afgewerkt houten profiel. 

 

Aluminium en PVC jaloezieën

Aluminium jaloezieën zijn ideaal voor in vochtige ruimtes. Deze zijn namelijk vochtbestendig en passen hierdoor perfect in bijvoorbeeld de keuken of badkamer. Aluminium jaloezieën komen veel voor in woningen met een strakke, luxe en chique uitstraling.

 

Pvc jaloezieën zijn, net zoals de aluminium variant, vochtbestendig. Je kunt kiezen voor een pvc jaloezie met houtnerf. Zo heb je de voordelen van pvc, maar met een houtlook. 

 

Plisségordijnen in verschillende transparanties

Plisségordijnen worden met de tijd populairder, je kunt namelijk met deze raamdecoratie je lichtinval en privacy erg eenvoudig zelf bepalen. Daarnaast zijn ze beschikbaar in twee transparanties. Plisségordijnen zijn een van de best isolerende raamdecoratie dankzij de honingraatstructuur. 

 

Plisségordijnen: wat doet het voor jou?

Plisségordijnen bieden door het top down, bottom up systeem veel vrijheid. Plisségordijnen op maat sluiten perfect aan op de afmetingen van je raam. Verduisterende plisségordijnen komen veel voor in de slaapkamer. Ze sluiten een ruimte volledig af van al het licht dat van buiten komt. Hierdoor kun je genieten van een donkere slaapkamer en goede nachtrust. Verduisterende plisségordijnen hebben een dubbelende isolerende laag, dankzij de honingraatstructuur en de dikte van de stof creëer je een extra laag. 

 

Met lichtdoorlatende plisségordijnen krijg je veel meer licht in huis. Het is niet mogelijk om door deze stof heen te kijken, maar deze zorgen wel voor meer lichtinval. Lichtdoorlatende plisségordijnen bestaan uit een semi-transparante stof die perfect is voor je privacy. Net zoals jaloezieën brengen plisségordijnen veel sfeer en leven in een ruimte. Plisségordijnen zijn ook ideaal voor draai – en kiepramen voor bijvoorbeeld de zolderkamer of deur naar je balkon.