Gegrond
Image default
Woning en Tuin

Klassieke wandlampen

Heb je een modern interieur: moderne meubelen, trendy kleuren, eigentijdse accessoires en wordt daardoor jouw leefomgeving een beetje eentonig? Dan kan je voor je verlichting toch hier een daar klassieke elementen inbouwen. Verlichting die er even in een andere stijl uitziet, stoort niet zolang het niet overdreven is. Eén of meerdere klassieke lichtpunten geven net die speciale sfeer en uitstraling die jouw jonge interieur nodig heeft. 

Denk bij klassieke verlichting niet teveel aan frulletjes en kantjes en glasparels. Die zijn er ook, maar die zijn dan misschien minder geschikt voor jouw modernere huiskamers. Bij klassiek denk ik dan eerder aan: stoer, sterk en degelijk. Armaturen in metaal- of koperkleur geven wat meer stijl, maar ogen toch nog modern genoeg. Zo heb je heel leuke klassieke wandlampen: strakke armaturen maar met een romantisch lampenkapje, of net omgekeerd een heel klassieke houder met een strakke moderne kap. Waarom zouden bloemen of ruitjes of streepjes niet modern kunnen zijn?

Het verschil tussen strak modern en klassiek is toch wel dat ietsje meer. Ze hebben extra klasse, ze geven een warmere indruk dan de eenvoudige wandlampen. Qua vormen, types en groottes heb je zeker evenveel of zelfs meer keuze dan wanneer je voor een moderne wandlamp kiest. Je hebt hier evenzeer de lampen met een kapje, de spots, de klokvormige of lantaarnvormige lampen en de lampen met één of meerdere lichtpunten. Afhankelijk van waar ze komen te hangen of wat jij in de kijker wil plaatsen, kan je kiezen uit lampen die naar boven schijnen of lampen die naar beneden schijnen.

Wandlampen ondersteunen de algemene centrale verlichting die je al hebt van je plafondlampen. Ze worden ten onrechte al te vaak wat vergeten of krijgen minder aandacht. Daarom kan je best wat fantasierijk omgaan met wandlampen: ze mogen wat overdreven overkomen, of een beetje gek of tikkeltje ouderwets. Dat is net wat het leuk maakt. Als je ook op andere plaatsen in je interieur elementen van je wandlampen laat terugkomen, creëer jij een stijlvolle en overdachte look. Heb je koper in je klassieke wandlampen, dan kan je ze combineren met koperen vaasjes of een koperen kader bijvoorbeeld. Ben je na veel aarzelen toch gezwicht voor dat ouderwetse lampenkapje met zwart-witte bloemmotieven? Zorg er dan voor dat dergelijk motief ook terugkomt in kussentjes of een vloerkleedje.

De kunst bij klassieke wandlampen is om ze, met wat fantasie, in jouw moderne omgeving stijlvol te laten uitkomen. Wedden dat het je lukt?

http://www.wandlampen-expert.nl/