Gegrond
Image default
Woning en Tuin

Beton voor eigen huis en tuin

De betekenis van het woord biels komt van dwarsligger en houten bielzen werden oorspronkelijk gebruikt bij de aanleg van een spoorweg: de rails werden vastgelegd op de dwarsliggers omdat er dan meer ruimte was om schroeven te bevestigen. Jarenlang waren houten bielzen erg geliefd bij de aanleg van de tuinen in Nederland, maar toen betonbanden in opmars kwamen, is hier snel een eind aan gekomen.

Betonbanden, praktisch en milieuvriendelijk

Betonbanden zijn geen bielzen, aangezien zij een stuk ranker zijn, echter zij hebben de functie overgenomen om borders te creëren. Het voordeel van betonbanden is dat de aanleg van een wat hogere border geen enkel probleem meer is. Donkerbruine bielzen, zoals kenmerkend in de jaren 80, zijn door de tijdgeest ingehaald. Dat is eigenlijk ook wel logisch als je bedenkt dat betonbanden veel vriendelijker voor het milieu en praktischer in het gebruik zijn. Betonbanden vergen weinig onderhoud en gaan niet rotten bij nat weer. 

Grondkerende muren

De muren van grote hoogten, of zware grondkerende muren kun je het beste aanleggen met behulp robuuste elementen zoals betonnen L-elementen, of zelfs stapelblokken. Dit voorkomt het wegspoelen van grond en aarde. Wanneer je stapelblokken denkt te gaan gebruiken als muurelement dan is het raadzaam deze te verlijmen met constructielijm.

Beton voor eigen huis en tuin

Op de website van Betondingen.nl, leverancier van beton voor eigen huis en tuin, kan de klant terecht voor decoratief tuinbeton, zoals sierbollen, betonnen U-delen die voor tal van doeleinden gebruikt kunnen worden (van buitenkeukens tot krukjes), maar ook voor bouwbeton; dit voor de aanleg van wanden, borders, muurtjes, tuin-niveauverschillen, trappen en overige bouwwerken. 

Advies nodig?

De medewerkers van Betondingen.nl staan voor je klaar met deskundig advies, om met je mee te denken hoe je alle creatieve ideeën in praktijk kunt brengen. Twijfel je over de exacte benodigdheden, neem dan snel contact op met de medewerkers van Betondingen.nl: te bereiken via de website of via telefoonnummer 085-060 62 04

https://www.betondingen.nl/opsluitbanden/