Gegrond
Image default
Vervoer en transport

Waarop kies je een elektrische step?

De elektrische steps markt is booming en er zijn een heleboel verschillende opties die er zijn. Hoe kies je de beste elektrische step? De keuze van g30e ii vs g30 is bijvoorbeeld al lastig, welke is namelijk het beste? Hier zijn enkele belangrijke factoren die u moet overwegen, voor u voorbereid door ons team.

Het E-step aankoopproces versimpelen

Het is een veel voorkomende scène. U loopt in een winkel met een veelheid aan elektrische steps om uit te kiezen en uw ogen glinsteren over de rijkdom aan keuzes.

Een van de grootste zorgen van nieuwe gebruikers van elektrische steps is het gebrek aan literatuur over de beste optie gezien het enorme aanbod op de markt. In tegenstelling tot de automarkt zijn er niet veel betrouwbare onafhankelijke reviews op de markt voor elektrische steps in het Wilde Westen.

Wat is belangrijk?

In veel opzichten is het vinden van de juiste e-step als het vinden van de juiste auto voor uw behoeften. Als je een leger kinderen hebt, heb je een MPV nodig om je horde te vervoeren. Bent u een zorgeloze vrijgezel, dan is een tweedeurs coupé misschien meer iets voor u.

Het kiezen van een e-step is hetzelfde. Als u een e-step nodig hebt voor uw dagelijkse woon-werkverkeer, dan is een enkelliter lichtgewicht draagbare optie meer geschikt voor u. Als u echter uw kind wilt vervoeren of naar school wilt brengen, zoek dan een e-step met meer beenruimte en grip.

Hieronder bespreken we de belangrijkste factoren voor e-step rijders.

Zwaarte 

Dit is over het algemeen de belangrijkste overweging voor veel e-step rijders. Het gewicht is belangrijk als je de scooter moet dragen of duwen. Forenzen zijn vaak op zoek naar een oplossing voor de vraag “hoe kom ik door de vroege ochtendspits”. Vrijetijdsrijders denken eerder aan “hoe kan ik plezier beleven met mijn e-step”.

Forenzen willen meestal lichtgewicht draagbare opties onder de 10 kg. Als je voor deze opties kiest, offer je meestal stabiliteit en comfort op voor hun extreme compactheid.

Er zijn e-step opties die een evenwicht vinden tussen draagbaarheid, comfort en kracht. Hoewel ze meestal een peek over de 10 kg draagbaar merk, ze hebben functies die hen in staat stellen om draagbaar te zijn. Voor robuuste opties waarbij de rijder niet zozeer om het gewicht geeft maar meer om comfort en prestaties, zijn er opties genoeg.

Grootte van de banden

Misschien denkt niemand hier meteen aan, maar de wielmaat is een belangrijke factor. Het bepaalt het gewicht van je scooter, het vermogen, de rijveiligheid en het rijcomfort.

Kleinere e-step wielen variëren van 5 inch tot 8 inch, en grotere banden zijn 10 inch en hoger. Deze scooters hebben allemaal geïntegreerde naafmotoren, waar je meestal een grotere motor in een grotere wielmaat kunt passen.

Elektrische steps met kleinere wielen zijn meestal lichter in gewicht, hebben minder grip en zijn minder krachtig. E-steps met grotere wielen hebben meer tractie, waardoor ze minder glad zijn op een natte ondergrond. Ze zijn ook meestal uitgerust met een grotere motor met meer aandrijfvermogen.

Kracht van de motor 

Vermogen en wielgrootte moeten op elkaar zijn afgestemd. Als je te veel vermogen hebt in kleinere wielen met naafmotor, zul je merken dat je veel slipt, wat natuurlijk gevaarlijk is. Typisch rijvermogen is 250W, maar dat kan een probleem zijn bij het beklimmen van een lichte helling.

350W-450W motoren zijn momenteel de norm, maar fabrikanten hebben een manier gevonden om meer vermogen in kleinere pakketten te persen, waarbij ze vermogens tot 1000W in een enkele 10 inch wielnaafmotor kunnen stoppen.

Denk ook aan het terrein dat je moet afleggen. Als er steile hellingen zijn van meer dan 10 graden, heb je minstens een 400W motor of meer nodig om de helling comfortabel te beklimmen. Anders volstaat een eenvoudige 250W motor.

Kostprijs

Zelfs als u diep in de buidel tast, is het budget van belang. Een e-step kan namelijk zo goedkoop zijn als $400 of zo duur als $5000 van een topwinkel.

Als het voor uw dagelijkse woon-werkverkeer is en u geen openbaar vervoer hoeft te nemen, is het de moeite waard om te investeren in een meer comfortabele, krachtige machine. Ga voor luchtbanden met ten minste een 350W motor, dat kost misschien iets meer, maar je zult ons later dankbaar zijn voor de comfortabele rit.

Als je van plan bent met het openbaar vervoer te gaan, probeer dan je scooter licht en draagbaar te houden. Dit zijn de laatste mijl pendelaars dus het maakt niet te veel uit als je scooter is niet krachtig of comfortabel. U kunt gaan voor de lagere geprijsde steps.