Gegrond
Image default
Vervoer en transport

Duitse grenssteden om goedkoop te tanken

Je kunt nog altijd goedkoop tanken in Duitsland. Sommige automobilisten geven daarom de voorkeur om hun tank vol te gooien bij Duitse grenssteden. Het prijsverschil kan voor een volle tankbeurt oplopen tot meer dan 10, – euro. Niet gek dat veel Duitse grenssteden in het weekend drukbezocht worden door auto’s uit Nederland. Om het meeste uit je tankbeurt in Duitsland te halen, dien je steden in de buurt van Nederland te bezoeken. Welke Duitse grenssteden zijn het beste om te bezoeken? En waar kan je precies goedkoop tanken in Duitsland? In dit artikel bespreken wij de meest populaire grenssteden in Duitsland. 

 

Meppen

Dicht bij de grens van Emmen ligt de Duitse stad Meppen. Deze grensstad is een plek waar veel Nederlanders hun inkopen doen. De bekende Meppener Einkaufspassage biedt onderdak aan winkels als de Mediamarkt, een Edeka en vele andere winkels. Dit biedt de mogelijkheid om na een goedkope tankbeurt wat inkopen te doen in het winkelcentrum. In Meppen heeft u de keuze uit ongeveer 10 tankstations. Genoeg om een goedkope tankbeurt te scoren dus! 

 

Nordhorn

Iets meer in het oosten van Overijssel bevindt zich Nordhorn. Deze grensstad ligt direct tegen Nederland aan. In Nordhorn heb je de keuze uit 4 tankstations die met elkaar concurreren om de laagste benzineprijs. Naast het tanken in Nordhorn kan je ook voldoende shoppen bij diverse kledingwinkels die tot je beschikking staan. Het is de eerste 2 uur gratis parkeren in Nordhorn, maar hier dus zeker gebruik van. Nordhorn beschikt ook over een scherp geprijste Marktkauf, onderdeel van een Duitse supermarkt keten.

 

Emmerich

 

Bekend om zijn bijna 1 kilometer lange Rijnpromenade is Emmerich een aantrekkelijke stop om te tanken in Duitsland. Dit biedt de gelegenheid voor een bezoek aan de prachtige boulevard. Met 7 tankstations tot je dienst is het ook niet moeilijk om een geschikte stop te vinden voor jouw benzine of dieselvoertuig. Let op: deze tankstations sluiten allemaal om 22:00. 

  

Gemakkelijk tankstations vinden

Het is niet altijd even makkelijk om jezelf te navigeren door Duitsland. Het zoeken naar een tankstation, met name een goedkope, kan aardig lastig zijn. Gelukkig bestaan er handige hulpmiddelen die je helpen bij het goedkoop tanken in Duitsland. Zo kan je bij: https://nl.tankbillig.info met behulp van dynamische kaarten benzinestations in Duitsland vinden. Deze website helpt je bovendien om de goedkope brandstof te vergelijken met andere tankstations. 

Prijsverschil tankstations in Duitsland

In Duitsland verschillen de benzineprijzen door de dag heen. Een Duits tankstation kan na een paar uur plotseling een duurdere prijs hanteren voor dezelfde brandstof die je eerder die dag hebt getankt. De reden dat dit gedaan wordt, is om klanten te trekken doormiddel van aantrekkelijke benzineprijzen. Het gaat hier niet alleen om het verkopen van brandstof, maar ook om het verkopen van producten in de winkel zelf. Duitse tankstations zijn erg competitief en passen de hele dag hun prijzen aan op de concurrentie. 

 

Als vuistregel kan je onthouden dat brandstof in Duitsland tussen 5 uur ’s avonds en 8 uur ’s avonds het voordeligst is. Naarmate de avond later wordt, stijgt de brandstofprijs. ’s Nachts is de Duitse brandstof het duurste, vermijdt dus tanken op dit tijdstip. 

 

Informatie goedkoop tanken Duitse grenssteden

 

Aan de hand van dit artikel kan je zien dat er genoeg keuze is uit goedkope tankplaatsen in Duitsland. Op de Barneveldsekrant.nl vind je meer informatie omtrent het tanken in Duitsland. Zorg ervoor dat je voorbereid op reis gaat over de Duitse grens! 

https://www.bp.com