Gegrond
Image default
Vervoer en transport

De dagelijkse activiteiten van Frigo Group op een rij: diepvriesopslag en orderpicking

Frigo Group is een gecertificeerde en ervaren firma in de koeltransportbranche. Frigo biedt een compleet pakket diensten aan, waarbij de klant volledig ontzorgd wordt:

  • diepvriesopslag;
  • orderpicking;
  • groupage;
  • containerafhandeling;
  • invriezen;
  • douaneafhandeling;
  • voorraadbeheer;
  • diepvriestransport Nederland en buitenland;
  • overige diensten.

We zullen in dit artikel stil staan bij de eerste twee werkzaamheden.

Het succesverhaal van Frigo begint in 1973 toen het vrieshuis in Nieuw-Vennep de deuren opende. Sinds die tijd regelt Frigo voor veel producenten, tussenhandelaren en grootwinkelbedrijven de diepvriesopslag en in- en uitslag van diepgevroren levensmiddelen. De koelloods beschikt over vier vriestunnels met een gezamenlijke capaciteit van 100 ton per dag. De opslagcapaciteit staat gelijk aan 22.000 palletplaatsen. Producten worden bewaard bij temperaturen variërend van -26 tot +5 graden Celsius. Frigo beschikt over het ISO 22000 en het HACCP certificaat. Om goed zicht te houden op de in- en uitstroom die dag en nacht doorgaat, wordt gewerkt met een modern Warehouse Management Systeem (WMS). Aantallen, temperatuur en kwaliteit worden continu in de gaten gehouden. Op verzoek van de klant kunnen individuele bemonsteringen plaatsvinden.

Voordat voorraden de loods weer verlaten voor het koeltransport worden ze via EDI (Electronic Data Interchange) ingelezen en vervolgens voorzien van een bestemmingslabel. En zo zijn we beland bij taak nummer 2: orderpicking. Hiermee wordt alle bedrijvigheid bedoeld rondom het ontvangen, opslaan en verzendklaar maken van goederen. Als logistiek dienstverlener zorgt Frigo ervoor dat versproducten op pallet-, doos- of consumentenniveau worden uitgeleverd. Het orderpickers-team wordt aangestuurd door het WMS. Bij kleine eenheden wordt gewerkt met bonte pallets. Verschillende THT (ten minste houdbaar tot) data, artikelcodes en / of verpakkingen: het vormt allemaal geen probleem. Om exacte tracking & tracing te waarborgen, krijgen pallets een barcodelabel.

Tot zover voor vandaag. Wilt u in contact komen met Frigo Group? Dat kan via twee telefoonnummers. De medewerkers in Nieuw-Vennep zijn bereikbaar via +31 252 419 017. Voor de tweede locatie – Frigo Group Logistics in Geldermalsen – geldt nummer +31 850 440 680.

https://www.frigogroup.com/nl